Mana vienkāršākā un ideālā cukīni recepte: ātri pagatavojams, sulīgs un veselīgs vasaras gardums!

Pagatavošanas gaita:

Vienai cepešpannai vajadzēs divus mazus jaunos cukīni, kas sagriezti apmēram 6 milimetru biezos gredzenos.

Cepešpannu vislabāk izklāt ar cepampapīru vai teflona paklājiņu un iesmērēt ar plānu augu eļļas kārtiņu, lai cukīni nepieliptu.

Cukīni gredzenus izliekam uz cepešpannas vienā kārtā. Ieeļļojam tos ar plānu olīveļļas vai saulespuķu eļļas kārtiņu, izmantojot virtuves otu.

Apkaisām cukīni ar sāli un maltiem melnajiem pipariem (pēc garšas). Varam pievienot nedaudz ķiploku un iecienītākās garšvielas.

Recepte, kas ieguva pirmo vietu kulinārijas konkursā. Lēti, ātri un neticami garšīgi

Virsū uzkaisām rīvētu cieto sieru. Ņemam apmēram 40-50 gramu siera, lai cukīni iegūtu skaistu zeltaini brūnu garoziņu.

Lasi vēl: Bez cepšanas un cepeškrāsns: mana “Plombīrs” kūka – vienkārši izcila (mīlu to maiguma un vienkāršības dēļ)

Varam pagatavot cukīni arī bez siera, tas būs ne mazāk garšīgs, lai gan bez garoziņas cukīni saglabās savu gaišo krāsu.

Cepam cukīni cepeškrāsnī 15 minūtes 200 grādu temperatūrā.

 

“Vairs nepirkšu majonēzi veikalā!” – tā saka tie, kuri izmēģinājuši šo 2 minūšu recepti (“Provansa” kā no veikala).

Gatavošanas laiku varam pielāgot atkarībā no savām vēlmēm: ja garšo kraukšķīgi cukīni, gatavojam īsāku laiku, bet, ja labāk pie dūšas iet mīksti cukīni, cepam ilgāk.

Lasi vēl: Kādā mēnesī meitene ir dzimusi, tāds arī viņai ir raksturs. Puišiem arī ir vērts to uzzināt..

Ja tev noderēja šī recepte, atzīmē rakstu ar “patīk” un dalies ar to sociālajos tīklos! Bet – ja tev ir vēl kāda cita laba recepte, kā pagatavot cukīni, pastāsti par to komentāros!

 

Leave a Comment