Foto – ekrānuzņēmums
Negaršīgākā zupa no kādas slavenas filmas – BET ES ZINU, KĀ TO IZLABOT
Slavenā sīpolu zupa no “Bridžitas Džounsas dienasgrāmatas”. Un es parādīšu divus pasniegšanas variantus. Tiešām gardi – pirkstus aplaizīsi! Sastāvdaļas ir ļoti interesantas. Mūsmājās tikai bērni sauc to par vis negaršīgāko zupu, jo zina, ka tajā ir sīpoli. Tieši tā arī radās šis nosaukums. Bieži man saka: “Klau, izvārīsi to visnegaršīgāko zupu?” Tagad tas jau ir iegājies visā radu saimē. Un katrs pēc tam prasa man recepti. Precīzas sastāvdaļas atradīsi raksta beigās.
GATAVOSIM ŠĀDI:
Uz lielas uguns uzvāri vienu litru ūdens. Puravu sagriez 1–2 cm biezos riņķīšos un liec vārošā ūdenī uz 7–10 minūtēm. Lociņus ļoti smalki sasmalcini un viegli apcep pannā ar olīveļļu. Kad lociņi iegūst spilgti zaļu krāsu, tie ir gatavi.
Foto – ekrānuzņēmums
Ar blenderi saberzē vārīto puravu viendabīgā biezenī. Zupas biezenī pievieno apceptos lociņus.
Foto – ekrānuzņēmums
Pievieno sāli un piparus pēc garšas. Lej zupu dziļos šķīvjos, pārkaisi ar grauzdiņiem un sieru.
Foto – ekrānuzņēmums
PADOMS:
Zupas vārīšanas beigās (pirms pasniegšanas) ieteicams pievienot 200 ml sausa baltvīna un pavārīt vēl apmēram minūti.
Pasniedzot, neaizmirsti virspusē pārkaisīt smalki sarīvētu parmezānu.
Foto – ekrānuzņēmums
BET ŠĀDI IR VĒL GARDĀK – 2. VARIANTS:
Bageti sagriez 1–2,5 cm biezās šķēlēs un apcep pannā sviestā vai uzgrauzdē tosterī. Gatavos grauzdiņus viegli ierīvē ar ķiploku.
Foto – ekrānuzņēmums
Zupu pārlej cepšanai piemērotā traukā ar augstām malām. Uzliec virsū apceptās bagetes šķēles tā, lai tās pilnībā nosedz zupas virsmu.
Pārkaisi bagātīgi ar rīvētu sieru (piemērotu makaroniem) un liec cepeškrāsnī uz 15 minūtēm – 200°C, augšas/apakšas režīmā, vidējā līmenī.
Gatavību noteiksi pēc siera izskata.
Foto – ekrānuzņēmums
BET TĀ NEDRĪKST:
Nedrīkst pievienot zilas aukliņas, lai zupa kļūtu zila – kā filmā! Lai cik smieklīgi tas izskatījās uz ekrāna, virtuvē labāk pieturēties pie klasikas.
Foto – ekrānuzņēmums
SAGATAVOSIM ŠĪS SASTĀVDAĻAS:
puravs – 700 g
lociņi – 1 saišķis
jūras sāls (pēc garšas)
svaigi malti melnie pipari (pēc garšas)
olīveļļa – 3 ēd.k.
franču bagete vai gatavas grauzdiņ maizītes
sausais baltv. – 200 ml
parmezāna siers (pasniegšanai) – 30 g
VIRTUVES INVENTĀRS UN IEKĀRTAS:
dziļa katliņa 3–5 litru tilpumā
rokas blenderis
panna
nazis
griešanas dēlītis
dziļi servēšanas šķīvji
Jo galvenais – gatavot ar prieku un mīlestību. Zupa būs izdevusies ne tikai pēc receptes, bet arī tad, ja pievienosi tai savu īpašo pieskārienu.
Pasniedz ar smaidu, dalies ar draugiem vai ģimeni un izbaudi katru karoti!