Manam vīram ļoti garšos šis sautējums ar kabacīšiem un malto gaļu

Saka, ka cukīni nogatavojas pat bez stādīšanas. Ja jums ir cukīni, pagatavojiet tos ar malto gaļu. Ēdiens ir sātīgs, ēstgribu rosinošs, garšīgs un viegli pagatavojams.

Sastāvdaļas:

  • Cukīni – 400 g
  • Pašgatavota maltā gaļa – 400 g
  • Sīpols – 1
  • Burkāns – 1
  • Rīsi (neapstrādāti) – 100 g
  • Sāls un piparu maisījums – pēc garšas
  • Žāvēts ķiploks – 1 tējkarote
  • Augu eļļa – cepšanai
  • Ķiploka daiviņas – 2 lielas
  • Garšaugi – pēc izvēles

Mērce:

  • Skābais krējums 25% – 150 g
  • Kečups – 3 ēdamkarotes
  • Karsts ūdens – 150 ml
  • Garšvielas – pēc garšas

Pagatavošana:

Lai pannā ceptu cukīni ar malto gaļu, izmantojiet cukīni ar plānu mizu un bez sēklām. Ja miza ir bieza un raupja, nomizojiet to. Sagrieziet cukīni 8–10 mm biezās šķēlēs, pievienojiet sāli un ļaujiet nostāvēties 15–20 minūtes.

Vāriet rīsus, līdz tie ir pusgatavi. Sīpolu smalki sakapājiet un burkānu rupji sarīvējiet. Apcepiet sīpolu augu eļļā, līdz tas ir mīksts. Pusi atlieciet maltajai gaļai.

Pievienojiet burkānus atlikušajam sīpolam un apcepiet, līdz tie ir mīksti. Izņemiet burkānus no pannas. Pievienojiet cepto sīpolu, vārītos rīsus, sāli, piparus un kaltētus ķiplokus maltajai gaļai. Rūpīgi samaisiet malto gaļu. Cukīni ir izlaiduši sulu; nolejiet to un nosusiniet ar papīra dvieli.

No maltās gaļas izveidojiet kotleti un novietojiet to uz cukīni apļa. Atkārtojiet ar visiem cukīni un malto gaļu. Cukīni un malto gaļu ievietojiet aplī, nedaudz pārklājot vienu otru, pannā, kur cepāt burkānus. Pārkaisiet ar burkāniem un sīpoliem.

Lasi vēl: Decembris būs anomāls: sinoptiķi pastāstīja, kā sāksies ziema un ko varam gaidīt no 3.decembra

Pagatavojiet mērci: sajauciet skābo krējumu, kečupu un karstu ūdeni. Pievienojiet sāli un piparus pēc garšas. Pārlejiet mērci pāri kabačiem un maltajai gaļai un uzvāriet. Kad tas sāk vārīties, samaziniet siltumu un vāriet uz lēnas uguns 30 minūtes. Smalki sakapājiet 2-3 ķiploka daiviņas un pārkaisiet ar to kabačus un malto gaļu pannā. Vāriet uz lēnas uguns vēl apmēram 5 minūtes.

Kabači un maltā gaļa pannā ir gatavi. Pasniedzot pārkaisiet ar zaļumiem.