Manas mīļākās kotletes bez grama gaļas, kas ir ļoti vienkārši pagatavojamas, bet tik garšīgas

Vienkārša recepte bez gaļas, kas vienmēr izdodas un garšo lieliski.

Dažreiz nemaz nevajag gaļu, lai pagatavotu sātīgu un garšīgu ēdienu. Šīs kotletes es gatavoju bieži, īpaši rudenī, kad gribas ko siltu un vienkāršu. Tās vienmēr izdodas maigas, sulīgas un patīk gan bērniem, gan pieaugušajiem.

Kad pirmo reizi tās izmēģināju, biju pārsteigta, cik gardas tās sanāca. Tagad šī recepte manā virtuvē ir kļuvusi par vienu no mīļākajām – vienkārša, lēta un vienmēr izdodas. Precīzas sastāvdaļas atradīsiet raksta beigās!

Pagatavošana soli pa solim

Pagatavo putru.
Katliņā ielej ūdeni un pienu, pievieno sāli un cukuru. Kad sāk vārīties, pieber putraimus, samazina uguni un vāra 15–20 minūtes, līdz masa kļūst bieza un mīksta. Pievieno sviestu, samaisi un ļauj masai atdzist līdz istabas temperatūrai.

Sagatavo dārzeņus.
Burkānu sarīvē uz smalkas rīves, sīpolu sagriež vai sablendē. Garšaugus sīki sasmalcina.

Sajauc masu.
Atdzisušai putrai pievieno burkānu, sīpolu, zaļumus, olas, mannas putraimus, garšvielas un sāli. Visu labi samaisi. Ja masa ir pārāk mīksta, pievieno vēl nedaudz mannas un ļauj tai piebriest 10–15 minūtes.

Veido un cep.
Ar mitrām rokām veido nelielas kotletes, apviļā tās rīvmaizē. Cep sakarsētā pannā ar eļļu pa dažām minūtēm no katras puses, līdz kļūst zeltaini brūnas.

VIDEO:

Padari kotletes īpaši maigas.
Kad kotletes apceptas, pievieno pannā pāris ēdamkarotes ūdens, uzliec vāku un pasautē uz mazas uguns 5–7 minūtes.

Kā pasniegt

Šīs kotletes garšo lieliski gan siltas, gan aukstas. Tās labi sader ar krējumu vai vieglu mērci, svaigiem salātiem, kartupeļu biezeni vai vārītiem dārzeņiem. Lieliski piemērotas arī līdzņemšanai darbā vai piknikā — tās neplīst un saglabā savu garšu.

Padomi

Ja vēlies bagātīgāku garšu, vari pievienot nedaudz rīvēta siera. Īpaši labi sanāk, ja izmanto svaigus garšaugus, bet cepot uz vidējas uguns, kotletes kļūst zeltainas un maigas. Tās vienmēr izdodas, garšo visiem un ir lieliska izvēle gan ikdienai, gan svētku galdam.

Nepieciešamās sastāvdaļas

Bāzei:

Ūdens — 2 glāzes (apmēram 500 ml)
Piens — 2,5 glāzes
Sāls — ½ tējkarotes
Cukurs — 1 ēdamkarote
Putraimi (piemēram, mannā vai auzu pārslas) — apmēram 300 g
Sviests — 30 g

Kotletēm:

Burkāns — 1 gabals (vidējs, svaigs)
Sīpols — 1 gabals (vidējs)
Mannas putraimi — 4–5 ēdamkarotes
Olas — 2 gabali
Sāls — ½ tējkarotes
Garšvielas pēc garšas
Svaigi dilles vai pētersīļi — ap 30 g, smalki sagriezti
Rīvmaize — apviļāšanai
Eļļa — cepšanai

Ja patika, padalies ar draugiem vai ieraksti komentārā, kā tu gatavo kotletes bez gaļas — idejas nekad nav par daudz!