Es vienmēr saku, ka ģimenes maltītes vienmēr ir vairāk nekā tikai ēdiens. Tās ir atmiņas!
Īpaši vērtīgi tas ir, ja var atkārtot kādu pagātnes ēdienu un radīt tāda laika garšu un atmosfēru, kas vairs nekad neatnāks. Jūs nolaužat gabalu no tās pašas vecmāmiņas sacepuma, un šķiet, ka vecmāmiņa ir blakus un vienkārši atpūšas blakus istabā krēslā ar kaķi klēpī, kā parasti.
Kas jums nepieciešams:
maltā gaļa 700 g
kartupeļi 1 kg
sīpols 1 gab
burkāni 1 gab
muskatrieksts 1 tējk
sāls pēc garšas
sviests 90 g
piens 200 ml
Kā pagatavot:
Burkānus sarīvē uz rupjās rīves un smalki sagriež sīpolu. Iepriekš virtuves kombainu nebija, bet tagad to visu var izdarīt virtuves kombainā vai ar speciālu lietu pārtikas griešanai.
Apcep sīpolus un burkānus, līdz tie ir mīksti.
Atsevišķi apcep malto gaļu. Kad tas ir gatavs, sāli un piparus to pēc garšas un pievieno nedaudz muskatrieksta.
Vāra kartupeļus, līdz tie ir mīksti, un samīciet tos kā parasti.
Lasi vēl: Uzzināju, kāpēc krustnagliņas jāsprauž ziepēs; Tagad par uzzināto dalos ar pārējiem
Ar pievienotu sāli, pienu un sviestu!
Cepamajā traukā liek pusi kartupeļu. Virsū – maltā gaļa, kas sajaukta ar sīpoliem un burkāniem (vai arī vispirms var malto gaļu , tad sīpolus un burkānus, divās kārtās).
Kartupeļus atkal liek virsū maltajai gaļai un ar karoti izlīdzina. Cep uzkarsētā līdz 200 gr. cepeškrāsnī apmēram 30 minūtes.
Lasi vēl: Neizmetiet sīpolu mizas: Decembrists aktīvi ziedēs, ja rudenī to barosiet ar šo dabīgo mēslojumu
Labu apetīti!