Zefīri ir maigs, gaisīgs deserts, ko var viegli pagatavot mājās. Slavenā kulinārijas blogere Valērija Veligura pastāstīja, kā to izdarīt, daloties ar savu mandarīnu zefīru recepti.
Sastāvdaļas (24 pusītēm vai 12 pilniem zefīriem)
Sīrupam:
Mandarīnu biezenis – 150 g (apmēram četri vidēji mandarīni)
Cukurs – 280 g
Ūdens – 100 ml
Agars-agars – 10 g
Oranžā krāsviela (pēc izvēles)
Bezē:
Olu baltums – 70 g
Šķipsniņa citronskābes
Cukurs – 70 g
Apkaisīšanai:
Kukurūzas ciete – 10 g
Pūdercukurs – 20 g
Pagatavošanas metode
Vispirms sagatavojam sīrupu. Nomizojiet un notīriet mandarīnus. Tam vajadzētu būt 300 gramiem. Mandarīnus sakuļ blenderī un vāra. Šajā procesā masa samazināsies un iegūsiet 150 gramus gatavā biezeņa. Vai arī varat paņemt gatavu mandarīnu biezeni bez cukura.
Biezenim pievieno cukuru, ūdeni, agaru-agaru, ja vēlas – mandarīnu miziņu, krāsvielu un samaisa. Liek uz vidējas uguns un maisot uzvāra. Nedaudz samaziniet uguni un, maisot, paturiet uz plīts 4-5 minūtes.
Nākamais ir bezē. Tiklīdz sīrups uzvārās, pievienojiet citronskābi olu baltumiem un sāciet kult ar vidēju miksera ātrumu, līdz parādās putas. Pamazām pievieno cukuru, ieslēdz lielu ātrumu un sakuļ līdz stingrām putām.
Turpinot kult, plānā strūkliņā ielej karsto sīrupu. Ja jums ir termometrs, tad sīrupa temperatūrai jābūt 104-106 grādiem. Pēc tam, kad viss sīrups ir pievienots, kuļ ar maksimālo jaudu pāris minūtes, līdz tas nedaudz sabiezē.
Ātri ievietojiet maisījumu konditorejas maisiņā un izspiediet zefīrus uz pergamenta. Atstājiet istabas temperatūrā vairākas stundas vai nakti.
Tagad montāža – savienojiet abas puses un apkaisa ar pūdercukura un cietes maisījumu. Uzglabāt slēgtā traukā līdz divām nedēļām.