Mani vecāki manai māsai rīko kāzas restorānā, bet mums tiek piedāvāts “palikt mājās”

Nellija grasījās apprecēties ar Aleksandru, neraugoties uz vecāku skepsi. Viņiem ne īpaši patika potenciālais znots, viņi būtu vēlējušies citu vīru savai meitai.

Ivars un Natālija darīja visu savu bērnu laimei un priecājās par vecāko Jūliju, taču jaunākā meita Nellija ar savu uzvedību viņus sarūgtināja.

– Man vajadzēja vairāk iesaistīties, – sūdzējās Natālija. – Jūlijai ir tik labs vīrs, un nesen viņiem piedzima bērns. Šo trīs gadu laikā pēc kāzām viņi nopirka dzīvokli, un viņi dodas atvaļinājumā. Kādu likteni Nellija ir sev izvēlējusies?

– Varbūt ar viņiem viss būs kārtībā, un mums vajadzētu būt tik kategoriskiem? – Ivars šaubījās.

– Protams, meita apprec laucinieku no daudzbērnu ģimenes, kurā tēvs dzer un māte ir skrien uz aizdomīgiem pasākumiem, – izteicās Natālija. – Protams, visiem būs laime. Mums kaut kā būs jāiziet cauri šīm kāzām.

Pazīstot savus radiniekus un nevēloties cieši komunicēt ar znota radiniekiem, viņi ieteica jaunajam pārim kopā ar kāzām, restorāna vietā, sarīkot nelielas ģimenes vakariņas mājās, nevis pulcēt lielu kompāniju.

– Protams, Jūlija rīkoja banketu restorānā ar daudziem viesiem un greznām dāvanām, – Nellija nopriecājās. – Un mums, nabagiem, vajadzētu priecāties par sviestmaizēm un kotletēm ar kartupeļiem, kas man būs jāgatavo.

– Tavas māsas gadījumā mēs dalījām visas izmaksas un rūpes par pasākumu, – atgādināja Natālija. – Oļega radinieki apmaksāja rēķinus, piedalījās svinību sagatavošanā un organizēšanā. Ko mums vajadzētu darīt tavā gadījumā?

– Kas ar to nav kārtībā? – Nellija apvainojās. – Arī mēs ar Aleksandru mīlam viens otru un sapņojam dzīvot kopā visu mūžu.

– Tas ir labi, ja tiešām tā būs, – apšaubīja māte. – Bet rēķini: viesu atvešana no līgavaiņa puses, naktsmājas, samaksa un visas ballītes organizēšana gulstas tikai uz mūsu pusi.

Lasi arī: Man ir 51 gads un es tev parādīšu kā ģērbties, lai tu neizskatītos pēc omītes

– Jā, Aleksandra ģimene nav bagāta, bet viņi ir labi un laipni cilvēki, – attaisnojās Nellija.

– Īpaši viņa tēvs, kurš dzer, un māte, kura ir apsēsta ar reliģiju, – atgādināja Natālija. – Vēl viņam ir trīs māsas un divi brāļi, tātad tā ir vesela dzimta.

Nellija uztraucās un aizvainojās uz vecākiem par šādu attieksmi, taču viņai nebija savas naudas, lai samaksātu par svinībām. Pēc augstskolas viņa strādāja par sociālo darbinieci, un Aleksandrs ieguva šofera darbu viņu birojā. Jaunieši darbā iepazinās , un sākumā komunicēja kolēģu līmenī, tad radās jūtas, un  nolēma apprecēties.

Viņa radinieki reaģēja diezgan vienaldzīgi, bet īpaši nedega vēlmi piedalīties kāzu sagatavošanā. Aleksandrs jau sen dzīvoja atsevišķi no radiniekiem, īrējot dzīvokli ar diviem domubiedriem, tāpēc viņiem īpaši nekas nemainījās. Tiesa, agrāk viņš palīdzēja vecākiem ar naudu, bet tagad šis ienākumu avots viņiem bija pārtraukts.

– Mums ir kaut kas jādara ar kopīgo mājokli,” sprieda Aleksandrs. – Mūsu ienākumi ir minimāli, tāpēc nāksies meklēt īres dzīvokli no budžeta iespējām.

Nellija bija pieradusi dzīvot labos apstākļos, ko viņiem pilnībā bija nodrošinājis tēvs. Izredzes uz nožēlojamu eksistenci nešķita īpaši priecīgas, tāpēc meitene nolēma aprunāties ar vecākiem par iespēju dzīvot kopā. Viņiem bija liels dzīvoklis labā rajonā, un principā viņi visi bez problēmām varētu tajā iekļauties.

– Nē, – tēvs pārtrauca viņas stāstījumu par kopdzīves perspektīvām pusceļā. – Jums būs sava ģimene, un jums jādzīvo atsevišķi. Jūs varat atnākt un apciemot, un mēs palīdzēsim, ja varēsim, bet ne vairāk.

– Bet mana istaba būs vienkārši tukša, – Nellija izteicās. – Ja Jūlija to būtu lūgusi, viņu uzreiz pieņemtu, esmu pārliecināta, un tāpēc mums nav istabas?

– Tava māsa un viņas vīrs nopirka dzīvokli ar mūsu un savu vecāku palīdzību, – atgādināja māte. – Tavā gadījumā Aleksandra radinieki palīdzēt nevar. Mēs neesam gatavi nevienu atbalstīt un neplānojam ar viņiem tuvoties. Kāzas rīkosim mājās, jūs meklēsiet īres dzīvokli, un labākajā gadījumā tiksimies kopīgos svētkos.

Nellija bija dusmīga un aizvainota par vecāku attieksmi. Viņai vienmēr šķita, ka viņi vairāk mīl Jūliju. Pat viņas izvēli pieņēma bez problēmām, kamēr Nellija nemitīgi stāstīja, ka Aleksandrs ir no problemātiskas ģimenes.

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment