Fetas sieru sasmalcina drumstalās. Es to daru ar savām rokām.
Un es gandrīz aizmirsu pateikt par sīpolu. Ja iespējams, ņemam sarkanos saldos sīpolus. Ja nē, tad jums var būt vienkāršs vai pat zaļš. Garša manāmi netiks ietekmēta.
Sīpolu sagriež plānos ceturtdaļas gredzenos. Ja vēlaties, varat to nedaudz saspiest ar rokām. Lai būtu maigāks. Bet tas nav nepieciešams.
Mēs esam pabeiguši ar pamata sastāvdaļām. Tagad pagatavojam mērci. Šajā receptē nav majonēzes vai skāba krējuma. Tikai mana firmas mērce. Tā ir mana lieta.
Ko mēs darām. Sasmalcina dilles. Liek bļodā. Tad izspiežam ķiplokus. Aplej ar augu eļļu un pievieno etiķi. Mans etiķis ir 6% ābolu sidra etiķis. Tas ir maigāks nekā parasti un nav tik spēcīgs.
Arī mērce ir gatava. Sākam gatavot uzkodu tādā formā, kādā tā sagaidīs viesus. Galvenais ir slāņu secība.
Apakšā vispirms liekam daļu biešu. Uz bietēm liekam siļķi. Tad liekam olas un uz olām sīpolus.
Tad atkal biešu kārtu, un uz bietēm uzberam drupatas no siera. Ja izmantojam mīksto sieru, to vienkārši uzliekam tā, kā tas iznāk. Bet, protams, mēs cenšamies to neuzkraut bietēm virsū, bet gan tā, lai viss izskatītos glīti.
Sastāvdaļas:
Siļķes fileja – 100 g
Vārītas bietes – 150 g
Sīpoli – 60 g
Vārītas olas – 2 gab.
Siera – 30 gr
augu eļļa – 3-4 ēdamk.
Etiķis 6% – 2 ēd.k.
Dilles – 2 zariņi
Ķiploki – 1-2 galviņas
Receptē ir arī neliela nianse. Siers var būt diezgan sāļš. Un sālīta siļķe. Tāpēc, lai nepārspīlētu ar sāli, labāk par to atcerēties .
Lasi vēl: Pūce sēž kokā, bet tikai 2% cilvēku to pamanīs
Pietiek ar to, kas jau ir produktos.
Tevi noteikti interesēs
- Sāksies 17.augustā un ilgs 3 dienas pēc kārtas: kam meteorologi lūdz gatavotiesby Sandra Vīgante
- Baklažāni gruzīnu gaumē: šo ēdienu gatavoja mūsu viesi no Gruzijas – apēdām uzreiz visuby Laura Andersone
- “Viņa ir tāda pati, ļoti līdzīga man!”: dīva Olga Rajecka nosauc talantīgāko jauno latviešu dziedātāju (+ VIDEO)by Laura Andersone