Sastāvdaļas:
Maza kāpostu galviņa – 1 gab.;
3–4 ēd.k. milti;
100 ml gāzēts ūdens;
3–4 olas;
1 ēd.k. skābs krējums;
Malti melnie pipari;
Sāls;
Garšvielas pēc garšas.
Kā pareizi cept kāpostus Sekojiet maniem padomiem, un iegūsiet lielisku maltīti!
Man labāk patīk cept kāpostus sviestā. Tas piešķir ēdienam krēmīgu garšu un patīkamu riekstu aromātu. Neuztraucieties – nekas nedegs, un sviesta kaloriju saturs ir pat zemāks nekā augu eļļai. Ja neesat pārliecināti par sviesta lietošanu vien, varat to sajaukt ar augu eļļu.
Gatavojot, nekad nesedzu pannu ar vāku. Pārmērīgs tvaiks rada lieku šķidrumu pannā, un kāposti tiks vairāk tvaicēti nekā cepti. Dažām kāpostu šķirnēm ir tendence izdalīt rūgtumu, tāpēc neiesaku pannai uzlikt vāku.
Sāli pievienoju tikai beigās. Ja to darīsiet sākumā, kāposti izdalīs pārāk daudz sulas un kļūs ūdeņaini, jo sāls izvelk mitrumu.
Noteikti uzturiet mērenu siltumu – ne pārāk augstu, ne zemu. Es iestatu siltumu uz vidēju līmeni. Tas ir vienīgais veids, kā nodrošināt, ka kāposti tiek cepti, nevis sautēti.
Gatavojot uz mērena siltuma, būs jāpaliek pie pannas apmēram 15 minūtes. Beigās pievienojiet vēl nedaudz sviesta, lai ēdiens būtu vēl garšīgāks.
Tevi noteikti interesēs
- Šie augi ir baisi ienaidnieki – ko nekad nevajadzētu stādīt blakus tomātiemby Anete Vītola
- Visā Latvijā debesīs novērota spilgti sarkana saule: meteorologs Toms Bricis nāk klajā ar skaidrojumuby Laura Blūma
- Atklāju, ar kādu šķīdumu apliet kāpostus – tagad gliemeži no tiem turas pa gabaluby Rinalds Bergmanis