Mani ziedi var stāvēt nedēļām ilgi un tikpat kā nenovīst. Viltība, ko parādīja draudzene no ziedu veikala

Kā panākt, lai ziedi paliktu svaigi ilgu laiku un “acīm patīkami” vairāk nekā 2 nedēļas.

Kad ziedi tiek nogriezti no auga, tie zaudē piekļuvi ūdenim un barības vielām, kas kavē to spēju palikt svaigiem. Griežot ziedu kātus, gaisā var iekļūt gaisa kabatas, kas bloķē ūdens plūsmu uz ziedu galviņām, liekot tiem ātrāk novīst.

Tāpat, arī  netīrs ūdens vai vāze var saturēt baktērijas un sēnītes, kas inficē ziedus un veicina to ātrāku novīšanu. Pārāk silta vai auksta vide var stresot grieztos ziedus, saīsinot to dzīves ilgumu.

Vēršiem daudz darāmā, bet Jaunavām neprognozējam un sarežģīta diena; Dienas prognoze 18. augustam visām zīmēm

 

Laba metode

Šī ir metode, ar kuru  dalījās draudzene, kura strādā ziedu veikalā. Vispirms jums ir jāsagatavo ziedu stublāji turpmākai ievietošanai ūdenī. Tiklīdz ziedi ir mājās, labāk tos nekavējoties apgriezt.

Un ziedus labāk apgriezt ne vienu reizi, bet katru dienu pa puscentimetram vai veselu centimetru, ja to atļauj auga kāts.

Lasi vēl: Es vairs negatavoju parastās pankūkas: atradu recepti, kas ir tikai “mūsu” (nu, tās ir ļoti garšīgas un viegli pagatavojamas)

*Cietais kāts tiek nogriezts 45 grādu leņķī, bet mīkstais – taisni.

Tāpat ir nepieciešams noņemt visas lapas no stublāja daļas, kas atradīsies ūdenī, pretējā gadījumā lapas ātri sapūs un ūdens sāks bojāties.

Tagad, kad ziedi ir pilnībā gatavi iegremdēšanai ūdenī, jums ir jāpārliecinās, ka tie paliek ūdenī pēc iespējas ilgāk.

Tālāk seko pats galvenais!

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment