Mans eksperiments izdevās: izglābu savus gurķus no kaitēkļiem un turpinu novākt ražu pilniem spaiņiem

Nesen pamanīju, ka manus gurķus apsēdušas laputis un nekavējoties sāku apsmidzināt tos ar tabakas šķīdumu. Trīs dienas rūpīgi pārbaudīju augus un apstrādāju tos.

Sapratu, ka jūlija beigās laputis noteikti radīs problēmas, jo šis kukainis bieži pārnēsā tā dēvēto tabakas mozaīkas vī*usu, kas var infi*ēt daudzus kultūraugus.

Šogad gurķi aug griezdamies un nes augļus ļoti bagātīgi, bet mozaīkas vī*uss var iznīcināt ne tikai inficēto gurķu krūmu, bet arī blakus esošos.

 

Bija nepieciešams izlemt: likvidēt sli*os augus vai mēģināt tos izārstēt.

Lūk, ko es izdarīju. Pirmkārt, veicu sanitāro atzarošanu: nogriezu apakšējās un sli*ās lapas, kā arī vājas un tievas sānu atvases. Gurķu krūmi vairs neizskatījās labi, bet šāda procedūra bija nepieciešama.

Pēc tam reizi trīs dienas vakarā apsmidzināju augus ar sūkalu šķīdumu. Tā pagatavošanai izmantoju 1 glāzi sūkalu uz 1 litru ūdens un pievienoju 30 pilienus joda. Kāpēc tieši šādas sastāvdaļas? Es pati nezinu, vienkārši nolēmu izmēģināt.

Un notika brīnums! Pēc pusotras nedēļas mani gurķi atdzīvojās un atkal sāka aktīvi ražot augļus.

Turpinu novākt gurķus veseliem spaiņiem!

 

Cerams, ka tev noderēja mana pieredze kaitēkļu apkarošanā. Novēlu arī tev bagātīgu gurķu ražu!

Ja tev šī informācija šķita interesanta, atzīmē rakstu ar “patīk” un pastāsti komentāros par savu pieredzi gurķu audzēšanā!

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment