Mans jaunatklājums – salāti ar ceptām “krabju” nūjiņām; tie garšo visai ģimenei

4. Zaļumu un mērces pievienošana

Sagriežam smalki zaļos sīpolus — tie piešķir salātiem svaigumu un vieglu pikantumu. Pievienojam tos pēc savas gaumes, parasti pietiek ar 10–20 gramiem. Papildu sāli es nepievienoju, jo pietiek ar to, kas jau ir sēnēs un majonēzē.

Salātus rūpīgi pārlejam ar vienu ēdamkaroti majonēzes un uzmanīgi samaisām, lai sastāvdaļas saglabā formu, bet mērce vienmērīgi apņem katru gabaliņu. Majonēzi es parasti izvēlos vieglo. Esmu mēģinājis arī citas mērces, tomēr nekas negaršo labāk kā kopā ar majonēzi.

5. Pasniegšana un padomi

Šie salāti ir ļoti garšīgi pat siltā veidā — tie atgādina siltu uzkodu ar jūras noti. Tomēr, kad tie atdziest un nedaudz ievilkušies ledusskapī (aptuveni 1–2 stundas), garša kļūst vēl bagātīgāka un harmoniskāka. Ja vēlaties, salātus var pasniegt skaistā formā — izmantojiet metāla gredzenu vai nelielu bļodiņu, lai veidotu kompakta torņa formu. Var dekorēt ar zaļumiem vai pāris sēņu šķēlītēm virspusē.

Šie salāti lieliski sader ar vārītiem kartupeļiem, svaigiem dārzeņiem vai kraukšķīgu maizi. Tos var pagatavot arī iepriekšējā dienā — nākamajā dienā garša kļūst vēl izteiktāka.

 

Lasi vēl: Vizuāli ļoti skaistu maizīšu recepte; tās nebūt nav no kārtainās mīklas

Nepieciešamās sastāvdaļas:

Krabju nūjiņas – 200 g
Šampinjoni – 200 g
Vārītas olas – 3 gabali
Zaļie sīpoli – pēc garšas (parasti pietiek ar 10–20 g, taču, ja patīk svaigums, var pievienot vairāk)
Sāls un melnie pipari – pēc garšas
Majonēze – 1 ēdamkarote (var izmantot gan klasisko, gan vieglo versiju)
Augu eļļa – aptuveni 1 ēdamkarote

VIDEO:

 

Atšķirībā no “īstiem” jūras produktiem, krabju nūjiņas ir maigākas, tāpēc tās netraumē garšu kopējo līdzsvaru – īpaši salātos. Jūras nianses piešķir svaigumu, bet ne dominē. Krabju nūjiņas parasti ēd svaigas, bet apcepot: tās kļūst smaržīgākas, parādās viegls karamelizējums (cukuri reaģē siltumā), garša kļūst dziļāka. Olu maigums un taukainums (dzeltenuma sastāvs) salīmē garšas kopā – it īpaši ar majonēzes vai skābā krējuma mērci.

Vēl viens variants kā sacept krabju nūjiņas:

 

Kāpēc sīpolus un burkānus necep kopā? Noslēpums, kas izcels jebkura ēdiena garšu

Rezultāts:
Izveidojas sātīgi, maigi un vienlaikus aromātiski salāti ar patīkamu sēņu un jūras velšu garšu. Apceptās krabju nūjiņas piešķir negaidītu noti, padarot šo ēdienu par īstu kulināru pārsteigumu.

Labu apetīti! 🍽️