Mans, nu jau iecienītākais, gaļas pagatavošanas veids – jebkura, šādi pagatavota gaļa, sanāk maiga un kūst mutē

Tagad pievienojam ķiplokus, samaisām un liekam sagatavotās ribiņas tā, lai tās pilnībā iemērktos mērcē.
Aizveram ar vāku un liekam krāsnī, gatavojam 180 grādos 2,5 stundas vai skatāmies pēc gaļas gatavības – tai viegli jānāk nost no kauliem.

Ja nav piemērotas sautējamās formas, var izmantot katlu vai dziļu cepešpannu un pārklāt ar foliju.
Ja nav vīnogu sulas, pievienojiet par 150 ml ūdens vairāk. Bet ar vīnu sanāk daudz garšīgāk. Gaļa ir gatava – gatavību var pārbaudīt ar nazi: tam viegli jāieiet gaļā.


Ja gatavo ar cūkgaļas vai jēra ribiņām, gatavošanas laiks būs īsāks. Labu apetīti!  Būšu priecīga, ja šī recepte jums noderēs ❤️

Lasi vēl: Mums bija 18 gadu starpība, kas kļuva par mūžību… vai mums izdevās saglabāt attiecības

Sastāvdaļas:

Liellopa ribiņas – 2 kg.
Burkāni – 2 gab.
Sīpoli – 2 gab.
Ķiploki – 5–6 daiviņas.
Vīnogu sula – 150 ml.
Ūdens – 300 ml.
Tomātu pasta – 1 ēdk.
Tomāti savā sulā – 400 g.
Sāls – 1,5 tējk.
Lauru lapas – 2 gab.
Melnie pipari – pēc garšas.
Saldā paprika – pēc garšas.
Provansas garšaugi – pēc garšas.
Milti – apviļāšanai

Noderīgi padomi

✔️ Lai dārzeņi cepot neuzsūktu eļļu, tos vienkārši pārsmērēju ar otiņu ar minimālu eļļas daudzumu un cepu uz sausas pannas.

✔️ Lai nomizotu tomātus, nepieciešams uzvārīt ūdeni un iemērkt tajā tomātus tā, lai tos pilnībā pārklātu verdošs ūdens. Ielieciet vairākus gabalus marlē – tā būs ērti tos izņemt un uzreiz iemērkt aukstā ūdenī.

✔️ Lai mīkla neliptu pie karotes, katru reizi pirms ņemat nākamo porciju (piemēram, plācenīšiem), iemērciet karoti aukstā ūdenī.

✔️ Ja pa rokai nav gaļas mašīnas vai smalcinātāja, palīdzēs parasta rīve. Bez problēmām var sarīvēt, piemēram, saldētu vistas krūtiņu – tā cietā veidā rīvējās ļoti viegli. Turklāt rīvi mazgāt ir daudz vienkāršāk nekā gaļas mašīnu.