Mans onkulis ilggadējs ugunsdzēsējs pastāstīja, kāpēc turēt Coca-Colu skapī

Ja atrodaties bez ugunsdzēšamā aparāta, tad Coca-Cola var to aizstāt. Kārtīgi sakratot kolu, dzēriens palīdzēs uzreiz nodzēst nelielu ugunsgrēku. Tas ir efektīvāk un ātrāk nekā skriet pēc ūdens.

Lasi arī: Lai iztīrītu matraci, man vajadzēs 1 sastāvdaļu un 15 minūtes …. Ideāli!

Ir vērts atzīmēt, ka ne tikai Coca-Cola labi dzēš ugunsgrēkus. Derēs jebkurš gāzēts dzēriens. Bet kāpēc tas darbojas? Viss noslēpums slēpjas sastāvā. Lielākā daļa dzērienu sastāv no ūdens ar izšķīdinātu ogļskābi. Abi ir lieliski līdzekļi uguns apspiešanai. Kad tie strādā kopā, darbība tiek pastiprināta, kas ļauj ātri nodzēst uguni.

Atcerieties, ka gāzētie dzērieni ir vislabākie parasto materiālu dzēšanai: tie lieliski der koka, papīra, auduma, gumijas, vilnas dzēšanai uguns gadījumā. Bet tos nevar izmantot elektrisko ugunsgrēku dzēšanai. Šādos gadījumos uguni nedzēst ar ūdeni. Vislabāk šādā gadījumā nemēģināt kaut ko darīt pašiem. Gaidiet ekspertus.

Ja uguns ir maza, piemēram, kaut kas aizdegas virtuvē, varat izmantot kolu. Lai to izdarītu, labi sakratiet pudeli ar dzērienu, pēc tam atveriet to un virziet uz aizdegšanās vietu. Ugunsgrēks nodzisīs dažu minūšu laikā.

Mēs ceram, ka šis triks jums nekad nebūs jāpielieto dzīvē, bet tomēr tagad jūs par to zināt. Kādā brīdī kolas pudele skapī var pat glābt dzīvību.

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment