Šodien vēlos jums pastāstīt, kā izvēlēties pašu gardāko arbūzu. Šajos noslēpumos ar mani dalījās draugs no Azerbaidžānas, kur ļaudis arbūzus lieto pārtikā visu gadu un labi pārzina to kvalitāti.
Tātad, kas jāņem vērā, lai iegādātos saldu un sulīgu arbūzu – pasaulē lielāko ogu:
1.Forma un izmērs

Pirmā lieta, kam jāpievērš uzmanība, ir arbūza forma un izmērs. Vislabākie arbūzi ir vidēja izmēra un simetriskas formas. Centieties izvairīties no pārāk lieliem vai pārāk maziem augļiem, jo tie var būt nenogatavojušies vai pārgatavojušies.
Apaļie arbūzi parasti ir saldāki, jo tie aug ātrāk un tiem ir laiks uzkrāt vairāk cukura. Ovālie arbūzi bieži vien ir ūdeņaini un mazāk saldi. Tāpēc, ja vēlaties pašu saldāko arbūzu, izvēlieties apaļu.
2.Krāsa un virsma

Arbūza krāsai jābūt tumši zaļai ar vienmērīgām svītrām. Plankumam arbūza sānos, kas saskārās ar zemi, jābūt dzeltenīgam vai gaiši oranžam, kas liecina par gatavību. Balts plankums vai tā neesamība var liecināt, ka arbūzs novākts agri.
3.Astīte un podziņa

Arbūza astīte ir svarīga tā gatavības pazīme. Ja astīte ir sausa un brūna, tas nozīmē, ka arbūzs ir nogatavojies. Zaļa un svaiga astīte liecina, ka arbūzs ir novākts pārāk agri, un tas var nebūt īpaši salds.
Vēl viena nianse ir podziņa zem astītes. Tai jābūt mazai un glītai. Liela un izplūdusi podziņa var liecināt, ka arbūzs ir saņēmis pārāk daudz ūdens un nepietiekami daudz barības vielu.
Cepti pīrādziņi ar kefīru 30 minūtēs: viegli pagatavojami, gaisīgi un pufīgi
4.Skaņa, pieklauvējot pie arbūza

Viena no zināmākajām gatavības noteikšanas metodēm ir viegla pieklauvēšana pa arbūza mizu. Skaņai jābūt dziļai un skaidrai, it kā iekšpusē būtu tukšums. Negatavs arbūzs skanēs neizteiksmīgi.
5.Mizas blīvums

Arbūza mizai jābūt stingrai un cietai. Ja to var viegli caurdurt ar nagu, arbūzs nav nogatavojies. Pamēģiniet mazliet uzspiest uz arbūza: ja tas nedaudz atlec atpakaļ, tā ir laba zīme.
Tomer tas vēl nav viss! Svarīgākās pazīmes tikai seko
Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk
Tevi noteikti interesēs
Astrologu prognoze svētkiem: kurām 5 Zodiaka zīmēm Ziemassvētki atnesīs īpašu veiksmi
Vienkāršā tortes recepte steigā – nav vajadzīga ne cepeškrāsns, ne mikseris, bet svētkos vienmēr izdodas tik ļoti garda
“Sākumā šis fakts satriec”: Margarita Vilcāne atklāti par to, kā Raimonds Pauls savulaik izrīkojies ar jaunajām dziedātājām
Uzklāju svētku galdu, bet vīra radinieki sarauca sejas un es nedomājot vienkārši novācu visu ēdienu no galda
Vīrs mani aizsūtīja uz laukiem rakt kartupeļus, lai “pilsētnieci iemācītu strādāt” – pastāstīšu ko es izdarīju un kā vēl iemanījos nopelnīt
16. decembrī sāksies kaut kas neredzēts kopš 1869. gada: sinoptiķi brīdina iedzīvotājus par to, kas sagaidāms


