Lai zemenes ievārījumā paliktu veselas, stingras un izskatītos kā marmelāde, tās nekādā gadījumā nedrīkst vārīt. Bet lai manā ievārījumā sīrups būtu biezs, skaists un dziļi rubīnsarkans, es obligāti pievienoju… Taču, sākam pa kārtai.
Ievārījumam vislabāk izvēlēties stingras, neliela izmēra zemenes. No zemenēm noņemam kātiņus un kārtīgi nomazgājam, lai noņemtu visu netīrumu un iespējamos nelūgtos viesus, tādējādi nodrošinot, ka ievārījums būs ne tikai garšīgs, bet arī drošs lietošanai.
Gatavojam sīrupu. Katlā beram cukuru, pielejam ūdeni, pievienojam citronskābi un vāram, līdz cukurs pilnībā izšķīst. Citronskābes vietā var izmantot citrona sulu. Tieši skābe neļaus krāsai kļūt tumšai un duļķainai.
Ar šo sīrupu aplejam zemenes un atstājam pilnībā atdzist.
Tajā laikā zemenes izdalīs savu sulu, bet pašas paliks veselas un stingras.
Lasi vēl: Kā Visums runā ar cilvēkiem: desmit vēstījumi, kas saprotami ikvienam
Nokāšam sīrupu no zemenēm un uzvāram to. Es parasti vāru sīrupu apmēram 15 minūtes, lai iztvaikotu liekā šķidruma daļa.
Šķir otru lapu, lai lasītu turpinājumu…..
Tevi noteikti interesēs
- Atvasara līdz oktobra vidum: kāds rudens gaida Baltijas iedzīvotājus 2025. gadāby Sandra Vīgante
- No 3. septembra sāksies septiņu dienu murga periods – kam sinoptiķi iesaka būt gataviemby Sandra Vīgante
- Kā šodien patiesībā dzīvo Uldis Dumpis: atklāts, kādu grāmatu viņam lasa priekšā sievaby Rinalds Bergmanis