Mans veids, kā gatavot zemeņu ievārījumu, lai ogas sanāktu kā marmelādes- tā daru jau daudzus gadus

 

Atkal aplejam zemenes ar sīrupu un ļaujam tām pilnībā atdzist.

Šādi rīkojamies 3–4 reizes. Un katru reizi es pavāru sīrupu, lai tas kļūtu biezāks.

Pašās beigās (piektajā reizē) liekam zemeņu ievārījumu uz plīts un tikai uzkarsējam līdz vārīšanās temperatūrai. Ievārījumu salejam tīrās, sterilizētās burciņās.

Un aizveram tās ar vākiem.

RECEPTE:

Zemenes – 1 kg

Cukurs – 0,9–1 kg

Citronskābe – 1/4 tējkarotes

Ūdens – 150 g

Mūsu ievārījums ir gatavs. Oga šādā ievārījumā paliek vesela, stingra, kā marmelāde. Tieši tāpat es gatavoju ievārījumu no ķiršiem, aprikozēm un pat no āboliem, sagrieztiem šķēlītēs. Šī metode ļauj saglabāt augļu struktūru un dabīgo aromātu, vienlaikus iegūstot biezu, sulīgu sīrupu, kas lieliski papildina jebkuru brokastu vai deserts.

Lasi vēl: Jebkuru zivi tīru ar rokām, bez naža un verdoša ūdens – virtuve paliek tīra, spāņu metode patiešām darbojas

Ievārījums ir ne tikai garšīgs, bet arī skaisti izskatās burciņās, ko var uzdāvināt draugiem vai ģimenes locekļiem kā sirsnīgu un mājīgu dāvanu. Turklāt, tā sagatavošana neprasa daudz laika, bet rezultāts priecē visu ziemu.