Mans veids, kā pagatavot zemeņu ievārījumu, lai ogas sanāktu kā marmelāde. Es to daru jau daudzus gadus

Lai nodrošinātu, ka ievārījumā esošās zemenes paliek veselas, blīvas un izskatās kā marmelāde, tās nekādā gadījumā nedrīkst vārīt. Un, lai sīrups manā ievārījumā sanāktu biezs, skaists, piesātināts rubīna krāsā, noteikti pievienoju… Bet, ņemsim to secībā…

Kāpēc vispār pašam taisīt savu ievārījumu?

Pašgatavots ievārījums ļauj kontrolēt izmantoto zemeņu kvalitāti. Var izvēlēties vislabākās, svaigākās ogas, kas nav apstrādātas ar ķīmiskām vielām. Gatavojot ievārījumu mājās, var eksperimentēt ar garšām un tekstūrām. Var pievienot citus augļus, garšvielas (piemēram, kanēli vai vaniļu), vai pielāgot cukura daudzumu, lai iegūtu sev vispiemērotāko garšu.

Veikalā nopērkamajos ievārījumos bieži vien ir pievienoti konservanti un citi ķīmiskie piedevas, lai pagarinātu to derīguma termiņu. Pašgatavots ievārījums ir dabīgāks un veselīgāks, jo tas nesatur nevajadzīgas piedevas.Sezonas laikā zemenes var būt salīdzinoši lētas, it īpaši, ja tās tiek audzētas pašiem vai iegādātas vietējā tirgū. Tas var padarīt paš gatavotu ievārījumu izdevīgāku nekā veikalā nopērkamo.

Ievārījuma gatavošana var būt patīkama un relaksējoša nodarbe, kas bieži vien ir saistīta ar tradīcijām un atmiņām no bērnības. Tā var būt arī lieliska iespēja pavadīt laiku kopā ar ģimeni vai draugiem, daloties ar receptēm un gatavošanas prasmēm.

Pašgatavots ievārījums var būt lieliska dāvana draugiem un ģimenei. Paša gatavota un rūpīgi iesaiņota dāvana ir īpaša un personiska. Pašgatavots ievārījums palīdz samazināt iepakojuma atkritumus, jo var izmantot atkārtoti lietojamus stikla burciņas un pudeles, tādējādi veicinot videi draudzīgāku dzīvesveidu.

Gatavojot zemeņu ievārījumu mājās, var iegūt garšīgu, kvalitatīvu un veselīgu produktu, baudot visu procesu un radot kaut ko patiesi unikālu un personīgu.

“Biezas un sulīgas dilles no jebkuras šķirnes”: tikai 1 spēcīgas augšanas noslēpums un daži triki, kas jāievēro kopšanā

Ievārījumam vislabāk ir ņemt mazas, blīvas zemenes. Noņemiet kātu no zemenes un labi nomazgājiet.

Sīrupa pagatavošana. Katliņā ber cukuru, pievieno ūdeni, citronskābi un vāra, līdz cukurs izšķīst. Citronskābes vietā varat izmantot citronu sulu. Tā ir skābe, kas neļaus krāsai kļūt tumšākai un duļķainai.

Galvenie triki un padomi gan tikai sekos.

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment