Šo sīrupu pārlej zemenēm un ļauj pilnībā atdzist.
Tajā pašā laikā zemenes atbrīvos savu sulu un paliks veselas un blīvas.
Lasi vēl: Milti ir neaizstājams palīgs dārzā! Mēs jums pateiksim, kā un kāpēc to izmantot
No zemenēm notecina sīrupu un uzvāra. Sīrupu parasti vāru apmēram 15 minūtes, lai šķidrums iztvaiko.
Zemenēm vēlreiz pārlej ar sīrupu un ļauj pilnībā atdzist.
Mēs to darām 3-4 reizes Un katru reizi uzvāru sīrupu, lai tas kļūst biezāks.
Pašās beigās (jau piekto reizi) uzliek zemeņu ievārījumu uz plīts un vienkārši uzvāra. Ievārījumu lej tīrās, sterilizētās burkās.
Un aizveriet tos.
Sastāvdaļas:
Zemenes – 1 kg
Cukurs – 0,9 – 1 kg
Citronskābe – 1/4 tējkarotes
Ūdens – 150 g
Mūsu ievārījums ir gatavs. Ogas šajā ievārījumā paliek veselas un blīvas, kā marmelāde. Tādā pašā veidā es gatavoju ievārījumu no ķiršiem, aprikozēm un pat āboliem, kas sagriezti šķēlēs.
Lasi vēl: Apstrādājam ērkšķogas no baltā aplikuma uz ogām un kāds ir tās rašanās iemesls
Mani bērni ir starā!
Lai labi garšo!
Tevi noteikti interesēs
- Ar 26. oktobri sāksies kaut kas, kas nav bijis kopš 1887. gada: ko sola sinoptiķi
- Sāksies “melnā josla”: ko nedrīkst ņemt rokās 24. oktobrī – tautas ticējumi
- Vācu sievietes nav kautrīgas, kamēr latvietes sarkst šo darot: ”Pat vienatnē latvietes to nedarītu”
- Kāpēc patiesībā lielveikalos Lidl, Maxima bieži strādā tikai viena vai divas kases un ko viņi no tā iegūst
- Kā gan es agrāk tā netaisīju makaronus: maz izdevumu, bet lieliska garša
- PVD izplata svarīgu informāciju visiem mīluļu īpašniekiem Latvijā: ”Mēs negaidīti varam arī braukt pārbaudīt”












