Mans veids, kā pagatavot zemeņu ievārījumu, lai ogas sanāktu kā marmelāde. Es to daru jau daudzus gadus

Šo sīrupu pārlej zemenēm un ļauj pilnībā atdzist.

Tajā pašā laikā zemenes atbrīvos savu sulu un paliks veselas un blīvas.

Lasi vēl: Milti ir neaizstājams palīgs dārzā! Mēs jums pateiksim, kā un kāpēc to izmantot

No zemenēm notecina sīrupu un uzvāra. Sīrupu parasti vāru apmēram 15 minūtes, lai šķidrums iztvaiko.

Vairs nevalkājos ar bļodiņām pa trim dienām, vārot un atdzesējot: rādu, kā aprikožu ievārījumu vāru 20 minūtēs (lieliski glabājas skapī)

 

Zemenēm vēlreiz pārlej ar sīrupu un ļauj pilnībā atdzist.

Mēs to darām 3-4 reizes Un katru reizi uzvāru sīrupu, lai tas kļūst biezāks.

Pašās beigās (jau piekto reizi) uzliek zemeņu ievārījumu uz plīts un vienkārši uzvāra. Ievārījumu lej tīrās, sterilizētās burkās.

Un aizveriet tos.

Sastāvdaļas:

Zemenes – 1 kg

Cukurs – 0,9 – 1 kg

Citronskābe – 1/4 tējkarotes

Ūdens – 150 g

Mūsu ievārījums ir gatavs. Ogas šajā ievārījumā paliek veselas un blīvas, kā marmelāde. Tādā pašā veidā es gatavoju ievārījumu no ķiršiem, aprikozēm un pat āboliem, kas sagriezti šķēlēs.

Lasi vēl: Apstrādājam ērkšķogas no baltā aplikuma uz ogām un kāds ir tās rašanās iemesls

Mani bērni ir starā!

Lai labi garšo!

Leave a Comment