Šo sīrupu pārlej zemenēm un ļauj pilnībā atdzist.
Tajā pašā laikā zemenes atbrīvos savu sulu un paliks veselas un blīvas.
Lasi vēl: Milti ir neaizstājams palīgs dārzā! Mēs jums pateiksim, kā un kāpēc to izmantot
No zemenēm notecina sīrupu un uzvāra. Sīrupu parasti vāru apmēram 15 minūtes, lai šķidrums iztvaiko.
Zemenēm vēlreiz pārlej ar sīrupu un ļauj pilnībā atdzist.
Mēs to darām 3-4 reizes Un katru reizi uzvāru sīrupu, lai tas kļūst biezāks.
Pašās beigās (jau piekto reizi) uzliek zemeņu ievārījumu uz plīts un vienkārši uzvāra. Ievārījumu lej tīrās, sterilizētās burkās.
Un aizveriet tos.
Sastāvdaļas:
Zemenes – 1 kg
Cukurs – 0,9 – 1 kg
Citronskābe – 1/4 tējkarotes
Ūdens – 150 g
Mūsu ievārījums ir gatavs. Ogas šajā ievārījumā paliek veselas un blīvas, kā marmelāde. Tādā pašā veidā es gatavoju ievārījumu no ķiršiem, aprikozēm un pat āboliem, kas sagriezti šķēlēs.
Lasi vēl: Apstrādājam ērkšķogas no baltā aplikuma uz ogām un kāds ir tās rašanās iemesls
Mani bērni ir starā!
Lai labi garšo!
Tevi noteikti interesēs
- “Es nekad nebraucu ar atvērtu logu un neiesaku to arī jums”: es izskaidroju, kāpēc logus braucošā automašīnā vajadzētu turēt aizvērtus
- Bekonu vairs necepu pannā – ieraudzīju, kā to gatavo restorānā, un tagad daru tieši tāpat
- Sajaucu vienu paciņu šā līdzekļa ar ūdeni, un manas istabas puķes aug kā trakas – tropiska oāze uz palodzes ziemā
- No brīža, kad Ainažos zemnieks pieņēma darbā jaunu un izskatīgu slaucēju, kas prata visu, cilvēki vairs nevēlējās pirkt no viņa pienu
- Ivars jau 10 gadus ir elektropreču veikala darbinieks un viņš ir gatavs atklāt kādas ”viltības” izmanto šie veikali
- Pazīstams pavārs no Jelgavas man atklāja, kad katli un pannas ir nokalpojuši un pienācis laiks tos nomainīt












