Jebkurš otrais ēdiens būs labāks tikai tad, ja tas būs aromatizēts ar mērci. Lielveikalos ir milzīgs šādu mērču klāsts, bet kāpēc tās pirkt, ja var pagatavot dabīgu mērci mājās.
Marinara jeb tomātu mērce makaroniem ir klasiska mērce, ko bieži pasniedz restorānos. Jūs varat to pagatavot mājās.
Sastāvdaļas
750 g tomāti
1 sīpols
4 ķiploka daiviņas
0,5 glāze baziliks
0,5 glāze sarkanais sausvīns (vai granātābolu sula)
1 ēdamkarote olīveļļa
1-2 tējkarotes balzamiko etiķis
0,5 tējkarote sāls
0,5 tējkarote malti melnie pipari
Turpinājumu lasiet nākamajā lapā!
Tevi noteikti interesēs
- Ko nedrīkst darīt viedtālruņa lādēšanas laikā – noderīga informācija, kas var aiztaupīt daudz problēmuby Ļena Sokolova
- Vistrakākais laiks būs tieši jūlija beigās un augusta sākumā: sinoptiķi atjauninājuši prognoziby Sandra Vīgante
- Man pēc trim mēnešiem jādodas dzemdēt, bet Jelgavā joprojām dzīvojam īrētā dzīvoklīby Rinalds Bergmanis