Jebkurš otrais ēdiens būs labāks tikai tad, ja tas būs aromatizēts ar mērci. Lielveikalos ir milzīgs šādu mērču klāsts, bet kāpēc tās pirkt, ja var pagatavot dabīgu mērci mājās.
Marinara jeb tomātu mērce makaroniem ir klasiska mērce, ko bieži pasniedz restorānos. Jūs varat to pagatavot mājās.
Sastāvdaļas
750 g tomāti
1 sīpols
4 ķiploka daiviņas
0,5 glāze baziliks
0,5 glāze sarkanais sausvīns (vai granātābolu sula)
1 ēdamkarote olīveļļa
1-2 tējkarotes balzamiko etiķis
0,5 tējkarote sāls
0,5 tējkarote malti melnie pipari
Turpinājumu lasiet nākamajā lapā!
Tevi noteikti interesēs
- Šīs kotletes mēs apēdam tieši no pannas – izmantoju vienu maziņu triku, kas nodrošina, ka tās vienmēr man sanāk sulīgasby Rinalds Bergmanis
- No neprātīga karstuma līdz sniegputenim — Hidrometeoroloģijas centrs paziņo par neparastu prognozi no 2025. gada 1. maija līdz 31. jūlijamby Sandra Ločmele
- Mācītājs nosauca krāsas, kurās noteikti nevajadzētu krāsot Lieldienu olas: viņš paskaidroja arī – kāpēcby Sandra Ločmele