Jebkurš otrais ēdiens būs labāks tikai tad, ja tas būs aromatizēts ar mērci. Lielveikalos ir milzīgs šādu mērču klāsts, bet kāpēc tās pirkt, ja var pagatavot dabīgu mērci mājās.
Marinara jeb tomātu mērce makaroniem ir klasiska mērce, ko bieži pasniedz restorānos. Jūs varat to pagatavot mājās.
Sastāvdaļas
750 g tomāti
1 sīpols
4 ķiploka daiviņas
0,5 glāze baziliks
0,5 glāze sarkanais sausvīns (vai granātābolu sula)
1 ēdamkarote olīveļļa
1-2 tējkarotes balzamiko etiķis
0,5 tējkarote sāls
0,5 tējkarote malti melnie pipari
Turpinājumu lasiet nākamajā lapā!
Tevi noteikti interesēs
- Toms Bricis ieskicē ļoti drūmu ainu Latvijā līdz 30.novembrim: ”Laikapstākļi var satrakoties”by Sandra Vīgante
- Cilvēka dzimšanas gadā ir “kodēts” skaitlis, kas apzīmē veiksmi: kā to atpazīt un izmantot savā labāby Laura Andersone
- Steidzami novāciet dārzeņu ražu, jo pirmās salnas jau tuvojas – zināms datumsby Sandra Vīgante