Pagatavošana
Vispirms katliņā ielej olīveļļu un uzkarsē uz vidējas uguns.
Tad – sasmalcina sīpolu un ķiploku, ievieto eļļā un, maisot, apcep 3-5 minūtes.
Tomātus sagriež kubiņos, pievieno katlam, pārlej ar vīnu (vai sulu), pievieno arī balzamiko etiķi, sāli un piparus. Mērci uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai, samazina karstumu, sautē bez vāka 20-25 minūtes, līdz tā sabiezē.
VIDEO:
Lasi vēl: Pati garšīgākā ķirbju zupa ar konservētiem tomātiem
Nobeigumā pievieno sasmalcinātas bazilika lapas.
Tevi noteikti interesēs
- Saeima pieņem pabalstu grozījumus: lūk, kas mainās ģimenēm ar bērniem līdz 20 gadu vecumam
- Vakar 50 gadu vecumā aizsaulē devies izcils aktieris un mīlošs ģimenes cilvēks: ”Manam tēvam bija unikāla dvēsele”
- “Sākot ar šo mēnesi, mums ir atsevišķi budžeti,” Māris teica, noliekot malā savu krūzi ar neizdzerto kafiju
- Atdevu draudzenei Karīnai pusi no savām drēbēm; “paldies” vietā saņēmu vien pārmetumus
- No 2026.gada 1. marta stājas spēkā izmaiņas arī uz Tehnisko apskati: ”Tas ir jādara un punkts”
- ”Omniva” gatavojas īpašnieka maiņai: ko tas nozīmē un kā tas varētu skart klientus










