Pagatavošana
Vispirms katliņā ielej olīveļļu un uzkarsē uz vidējas uguns.
Tad – sasmalcina sīpolu un ķiploku, ievieto eļļā un, maisot, apcep 3-5 minūtes.
Tomātus sagriež kubiņos, pievieno katlam, pārlej ar vīnu (vai sulu), pievieno arī balzamiko etiķi, sāli un piparus. Mērci uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai, samazina karstumu, sautē bez vāka 20-25 minūtes, līdz tā sabiezē.
VIDEO:
Lasi vēl: Pati garšīgākā ķirbju zupa ar konservētiem tomātiem
Nobeigumā pievieno sasmalcinātas bazilika lapas.
Tevi noteikti interesēs
- “Esmu bijis celtnieks 37 gadus” – es nekad nepirkšu dzīvokli jaunajās daudzdzīvokļu mājās un atklāšu kāpēc
- Gardākās un gaisīgākās ķirbju pankūciņas, ko esmu ēdusi – rudenī tās gatavoju katru nedēļu, un visa ģimene lūdz vēl
- Ko darīt, lai pat lielā aukstumā nesaltu kājas: Rīgas tirgus pārdevēja man atklāja iedarbīgu metodi
- Eksperti atklāj, vai kaķi patiesībā spēj redzēt sapņus un to, vai viņiem ir arī slikti sapņi
- Ar ko mēslot ābeles un bumbieres novembra izskaņā, lai tās labi pārziemotu un nākamgad dotu vēl bagātīgāku ražu
- Miera lilijas atkal uzziedēs, ja augsnei pievienosi vienu parastu sastāvdaļu, kas veicina bagātīgu ziedēšanu









