Pagatavošana
Vispirms katliņā ielej olīveļļu un uzkarsē uz vidējas uguns.
Tad – sasmalcina sīpolu un ķiploku, ievieto eļļā un, maisot, apcep 3-5 minūtes.
Tomātus sagriež kubiņos, pievieno katlam, pārlej ar vīnu (vai sulu), pievieno arī balzamiko etiķi, sāli un piparus. Mērci uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai, samazina karstumu, sautē bez vāka 20-25 minūtes, līdz tā sabiezē.
VIDEO:
Lasi vēl: Pati garšīgākā ķirbju zupa ar konservētiem tomātiem
Nobeigumā pievieno sasmalcinātas bazilika lapas.
Tevi noteikti interesēs
- Rīdziniece aizbrauca pie draudzenes uz Slovākiju un ieraudzīja, ka viņa virtuves izlietnē mazgā atkritumus: stāstu kāpēc
- Siltāks nekā parasti, bet ar pārsteigumiem: sinoptiķi prognozē, kāda būs ziema
- Kad eju ciemos, 5 minūtēs varu pateikt, vai saimniece ir laba vai nē – skatos tikai uz trim lietām
- Vācu sievietes nav kautrīgas, kamēr latvietes sarkst šo darot: ”Pat vienatnē latvietes to nedarītu”
- 7 gudri veidi, kā izmantot paaugstinātos dārza dobes rudenī un ziemā
- Ko daudzi saprot tikai pēc 70 gadiem: kļūdas, kuras var nepieļaut jau tagad









