Stikla traukā liekam sasmalcinātu siļķi un sīpolus. Aplejam zivis ar atdzesētu marinādi, lai visi gabaliņi būtu vienmērīgi pārklāti. Uzliekam traukam vāku vai pārklājam to ar pārtikas plēvi.
Liekam ledusskapī vismaz uz 24 stundām, lai siļķe labi iemarinētos un sasūktos ar visām garšām.
Marinētas siļķes tomātu mērcē ar sīpoliem ir ideāla aukstā uzkoda, kas lieliski sader ar rupjmaizi. To var izmantot arī sviestmaizēm, salātiem vai pasniegt kā atsevišķu ēdienu svētku galdā. Šī recepte ir daudzpusīgs papildinājums jebkurai ēdienkartei, kas pārsteigs gan tavus mājiniekus, gan viesus.
Populārā torte “Pančo”, ko var pagatavot pat neprofesionālis
Sastāvdaļas:
700 grami siļķes filejas;
200 grami maiga kečupa;
150 mililitri ūdens;
1 tējkarote cukura;
1 tējkarote sāls;
1 ēdamkarote saulespuķu eļļas;
3 lauru lapas;
3 graudiņi smaržīgo piparu;
5 melno piparu graudiņi;
1 ēdamkarote ābolu sidra etiķa (6%);
2 sīpoli;
1 ēdamkarote Dižonas sinepju.
Padomi un variācijas
Garšas pielāgošana: Ja tu dod priekšroku skābākai garšai, palielini etiķa daudzumu vai pievieno zivīm nedaudz citrona sulas.
Papildu garšvielas: eksperimentē, pievienojot iecienītākās garšvielas. Krustnagliņas vai koriandrs var piešķirt šim ēdienam jaunas interesantas notis un padarīt tā garšu vēl bagātāku.
Vairākām zvaigžņu zīmēm decembrī būs lielāka iespēja savus sapņus pārvērst īstenībā
Marinēta siļķe ar sīpoliem tomātu mērcē ir vienkārša, bet garšīga uzkoda, kas priecē ar savu maigumu un garšas dziļumu. Pagatavo to ģimenes vakariņām vai svētku pasākumiem, un šī recepte noteikti kļūs par vienu no tavām mīļākajām!
Ja tevi uzrunāja šī lieliskā recepte, atzīmē rakstu ar “patīk” un dalies ar to sociālajos tīklos. Laipni aicināts sniegt arī savus komentārus!
Tevi noteikti interesēs
- Manu viesu iecienītākā uzkoda, kas tiek apēsta uzreiz. To var pagatavot ātri un ļoti viegli (recepte, kad viesi ir pie sliekšņa)by Jeļena Kuzmenko
- Laikapstākļu anomālijas visā Eiropā. Sinoptiķi noraizējušies par prognozēm janvāra vidumby Sandra Ločmele
- Pirms 2 dienām mūžībā devies daudzu jauniešu iedvesmotājs, kurš ietekmēja miljoniem cilvēku visā pasaulēby Sandra Ločmele