Stikla traukā liekam sasmalcinātu siļķi un sīpolus. Aplejam zivis ar atdzesētu marinādi, lai visi gabaliņi būtu vienmērīgi pārklāti. Uzliekam traukam vāku vai pārklājam to ar pārtikas plēvi.
Liekam ledusskapī vismaz uz 24 stundām, lai siļķe labi iemarinētos un sasūktos ar visām garšām.
Marinētas siļķes tomātu mērcē ar sīpoliem ir ideāla aukstā uzkoda, kas lieliski sader ar rupjmaizi. To var izmantot arī sviestmaizēm, salātiem vai pasniegt kā atsevišķu ēdienu svētku galdā. Šī recepte ir daudzpusīgs papildinājums jebkurai ēdienkartei, kas pārsteigs gan tavus mājiniekus, gan viesus.
Sastāvdaļas:
700 grami siļķes filejas;
200 grami maiga kečupa;
150 mililitri ūdens;
1 tējkarote cukura;
1 tējkarote sāls;
1 ēdamkarote saulespuķu eļļas;
3 lauru lapas;
3 graudiņi smaržīgo piparu;
5 melno piparu graudiņi;
1 ēdamkarote ābolu sidra etiķa (6%);
2 sīpoli;
1 ēdamkarote Dižonas sinepju.
Padomi un variācijas
Garšas pielāgošana: Ja tu dod priekšroku skābākai garšai, palielini etiķa daudzumu vai pievieno zivīm nedaudz citrona sulas.
Papildu garšvielas: eksperimentē, pievienojot iecienītākās garšvielas. Krustnagliņas vai koriandrs var piešķirt šim ēdienam jaunas interesantas notis un padarīt tā garšu vēl bagātāku.
Marinēta siļķe ar sīpoliem tomātu mērcē ir vienkārša, bet garšīga uzkoda, kas priecē ar savu maigumu un garšas dziļumu. Pagatavo to ģimenes vakariņām vai svētku pasākumiem, un šī recepte noteikti kļūs par vienu no tavām mīļākajām!
Ja tevi uzrunāja šī lieliskā recepte, atzīmē rakstu ar “patīk” un dalies ar to sociālajos tīklos. Laipni aicināts sniegt arī savus komentārus!
Tevi noteikti interesēs
- ”Jūs īrējat? Tad uz redzēšanos…” Kāpēc 52 gadu vecumā es nepieņemšu savās mājās vīrieti bez savas dzīvesvietas (pat ja viņš ir strādīgs)by Rinalds Bergmanis
- “Deviņus gadus man nebija sievietes…” Kolēģes mani aizsūtīja vakariņās ar 54-gadīgu vīrieti: nevarēju pat iedomāties, kā tas beigsiesby Rinalds Bergmanis
- Ja vēlaties, lai bērns savā dzīvē būtu laimīgs: 6 ieteikumi pareiza vārda izvēleiby Laura Andersone