Gardu porciju uzkodu var pagatavot no parastām vārītām vistu olām. Tos marinādē notur vismaz 2-3 dienas, lai olas iemarinējas iekšā. Var pievienot jebkuras garšvielas.
Pagatavošanas apraksts: Krāsainas marinētas olas var pasniegt kā neatkarīgu uzkodu svētku galdā, kā arī dekorēt sviestmaizes, grauzdiņus un salātus. Šīs uzkodas derīguma termiņš ir 1 nedēļa, taču tā jāuzglabā tikai aukstumā.
Sastāvdaļas:
Vārīta vistas ola 8 gab
Melnie pipari 10 gab
Sarkanie asie pipari 1 gab
Dārzeņu garšvielas 1 ēd.k. karote
Sāls 1 ēd.k.
Korejiešu burkānu garšviela 1
Tējkarote 6% etiķis vai divas
Karstais ūdens 500 ml
Pagatavošana:
Sagatavojiet šādas sastāvdaļas. Vistas olas iepriekš vāriet 15 minūtes un atdzesējiet ledus ūdenī. Ja vēlaties, varat tās aizstāt ar paipalām, vāriet apmēram 5-6 minūtes un atdzesējiet.
Katliņā ieber visas norādītās garšvielas, izņemot asos sarkanos piparus. Ja vēlaties, jūs to nevarat izmantot. Pārlej ar karstu ūdeni un visu uzvāra, noliekot trauku uz plīts. Izslēdziet uguni un atdzesējiet sālījumu līdz 30-35 grādiem. Ielejiet etiķi un samaisiet.
Burciņā liek vistas olas un pārlej ar siltu marinādi. Uzskrūvējiet vāku vai aizveriet burku ar neilona vāku.
Lasi vēl: Marinēti kartupeļi burkās: ko tādu jūs vēl nebūsiet ēduši- garšīga uzkoda
Liek ledusskapī uz vismaz 2-3 dienām un katru dienu krata marinādi, lai uzkoda vienmērīgi ievilktos.
Pēc noteiktā laika nogaršojiet uzkodu. Ja vēlaties košāku garšu, olas marinējiet apmēram 4-5 dienas. Marinētu uzkodu glabāšanas laiks ir līdz 1 nedēļai.
Lasi vēl: “Jums pat nav jāberž” – 5 minūtes, un plīts virsmu slēdži ir mirdzoši tīri. Lūk, vienkāršs triks
Labu apetīti!