Marinēti baklažāni ar papriku ir īsts atradums vasaras galdam. Pateicoties īsai blanšēšanai, dārzeņi saglabā savu struktūru un garšu, un bagātīgā marināde ar garšvielām, zaļumiem un ķiplokiem pārvērš vienkāršu uzkodu par iecienītu ēdienu visai ģimenei.
Gatavojiet lielās porcijās uzreiz – šādi baklažāni acumirklī pārtop garšā un ir lieliski piemēroti uzglabāšanai.
Kāpēc jums vajadzētu izmēģināt
- Šajā receptē baklažāni un paprika pēc iespējas spilgtāk atklāj savu garšu:
- īsa blanšēšana saglabā dārzeņu kraukšķīgo tekstūru un svaigumu;
- marināde ar etiķi, garšvielām un zaļumiem piešķir vieglu skābumu un bagātīgu aromātu;
- ķiploki un pētersīļi piešķir pikantumu un svaigumu;
- uzkoda lieliski uzglabājas ledusskapī un ar katru dienu kļūst garšīgāka.
Vai esat mēģinājuši marinēt baklažānus ar papriku? Kādas garšvielas pievienojat, lai iegūtu ideālu garšu?
Sastāvdaļas:
- baklažāni — 2 lieli (800 g)
- saldie pipari — 3 gab. (2 sarkani, 1 dzeltens)
- ūdens — 1 l
- cukurs — 3 ēd.k.
- sāls — 2 ēd.k.
- augu eļļa — 100 ml
- krustnagliņas — 3 gab.
- lauru lapa — 3 gab.
- melnie pipari — 25–30 gab.
- etiķis 9% — 3 ēd.k.
- ķiploks — 8 daiviņas
- pētersīļi — 5 zariņi
- koriandrs — pēc izvēles
Pagatavošana soli pa solim
1. Uzvāriet ūdeni lielā katlā. Pievienojiet cukuru, sāli, augu eļļu, krustnagliņas, lauru lapu, melnos piparus, 3 rupji sakapātas ķiploka daiviņas un pētersīļus.
2. Ielejiet etiķi, pārklājiet un vāriet marinādi 5 minūtes, lai garšvielas atklātu savu aromātu.
Marinēti baklažāni ar papriku: uzkoda, kas pazūd ātrāk nekā gaļa
3. Sagrieziet baklažānus strēmelītēs, nemizojiet mizu — tas saglabās dārzeņu formu. Sagrieziet saldo papriku lielos gabaliņos.
4. Iegremdējiet baklažānus verdošajā marinādē, viegli piespiediet, pārklājiet un blanšējiet 2 minūtes pēc vārīšanās. Izņemiet ar putu karoti, ievietojiet bļodā un nekavējoties pievienojiet daļu atlikušā ķiploka un garšaugu lielos gabaliņos.
5. Atkārtojiet procesu ar atlikušajiem baklažāniem.
6. Pēc tam blanšējiet papriku tajā pašā marinādē 2 minūtes, pievienojiet baklažāniem, vēlreiz pārkaisiet ar garšaugiem un ķiplokiem.
7. Atdzesējiet dārzeņus ar marinādi, līdz tie ir nedaudz silti. Salieciet kārtās burkā, pārlejiet ar marinādi, pilnībā atdzesējiet un ievietojiet ledusskapī.
8. Uzkoda ir gatava 24 stundu laikā, bet baklažāni ar katru dienu kļūs tikai garšīgāki.
Pagatavošanas iespējas
Lai iegūtu spilgtāku garšu, marinādei pievienojiet nedaudz aso piparu vai sinepju sēklu. Izmantojiet garšaugu maisījumu: pētersīļus, koriandru, dilles – tas padarīs uzkodu vēl aromātiskāku. Marinēti baklažāni ar papriku: uzkoda, kas pazūd ātrāk nekā gaļa
Etiķa vietā var izmantot ābolu vai vīna etiķi – iegūsiet maigu skābumu. Ja vēlaties blīvāku tekstūru, palieliniet blanšēšanas laiku līdz 3 minūtēm.
Pagatavošanas padomi
Labāk ņemt jaunus baklažānus bez lielām sēklām – tie nav rūgti un ātri marinējas. Nepārcepiet dārzeņus – tiem jāpaliek nedaudz elastīgiem. Ķiplokus pievienojiet kārtās, lai garša būtu vienmērīgi sadalīta. Uzkodu uzglabājiet ledusskapī cieši noslēgtā burkā – tādā veidā tā saglabās svaigumu un aromātu.
Lasi vēl: Tiek atgādināts, ka no šī gada ir stājušās spēkā dažādas izmaiņas attiecībā uz bankas kartēm
Ar ko pasniegt
Marinēti baklažāni ar papriku ir universāla uzkoda. Tie labi sader ar gaļu, zivīm, kartupeļiem, graudaugiem un svaigu maizi. Mēģiniet tos pasniegt ar zaļajiem sīpoliem, citronu vai pilienu olīveļļas – garša kļūs vēl interesantāka.
Marinēti baklažāni ar papriku: uzkoda, kas pazūd ātrāk nekā gaļa Šī uzkoda jebkurā mielastā vienmēr pazūd pirmā. Tas ir spilgts, aromātisks, kraukšķīgs un ļoti viegli pagatavojams. Gatavojiet pa kilogramiem vienlaikus – marinēti baklažāni ar papriku lieliski uzglabājas un laika gaitā kļūst tikai garšīgāki. Marinēti baklažāni ar papriku ir ideāls vasaras ēdiens tiem, kam patīk bagātīgas garšas un vienkārša pagatavošana. Izmēģiniet šo recepti, un tā noteikti kļūs par jūsu iecienītāko mājas uzkodu!