Marinēti gurķi : lieliski pie kebabiem, šašlikiem, kotletēm, desām un sviestmaizēm

Vakar atnāca mana vedekla un atnesa gurķu burku, ar vārdiem: “Natālija, noteikti pamēģini pagatavot šos gurķus, tie garšo kā Makdonaldā!” Izmēģināju un, protams, pagatavoju trīs burciņas kotletēm, hamburgeriem un hotdogiem.

Es pagatavotu vairāk, man vienkārši nebija pietiekami daudz sinepju. Nav problēmu, šādus marinētus gurķus var pagatavot ātri. Iesaku arī tev tos pagatavot, tie ir gatavi lietošanai 24 stundu laikā. Bet jūs varat tos pagatavot arī ziemai.

Sastāvdaļas:

Gurķi – 1 kg
Cukurs – 5 ēd.k.
Ābolu sidra etiķis – 200 ml
Graudainās sinepes – 1 ēd.k.
Kurkuma – 1 tējk.
Sāls- 2 ēd.k.

Man ir savi gurķi, bet der arī veikalā nopērkami.

Nomazgājiet gurķus un sagrieziet tos ne pārāk plāni. Es pievienoju sāli un samaisīju tos ar rokām.

Atstāju tos 1 stundu istabas temperatūrā, šajā laikā gurķi atbrīvosies no sulas.

Pēc tam noskaloju zem tekoša ūdens.

Trīs ierīces, kuras nekad nedrīkst atvienot no rozetes; iznākums var būt nepatīkams

Katliņā ielej ābolu sidra etiķi, pievieno graudainās sinepes, cukuru un kurkumu.

Lasi vēl: Garšīgi tomāti ziemai aromātiskā pildījumā. Katru gadu pagatavoju vismaz 10 burkas

Karsē, līdz cukurs ir pilnībā izšķīdis.

Es ievietoju nomazgātus gurķu ripulīšus un gatavoju uz mērenas uguns apmēram 5 minūtes.

Procesa laikā nepārtraukti maisiet. Gurķiem vajadzētu mainīt krāsu un nedaudz mīkstināties.

Pārvieto sterilās burkās un aizvāko ar steriliem vāciņiem.

Lasi vēl: Es kāpostus apleju ar karstu ūdeni, un tie saglabājas līdz pavasarim, pat skapī, (tie, kas to izmēģinājuši, tagad arī tā dara)

Lai labi garšo!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment