Marinēti kāposti ar āboliem un bietēm; Šī uzkoda būs noderīga visa gada garumā

Kāposti, āboli, bietes ir unikāli produkti, kas satur noderīgus elementus. Šī kāpostu recepte ir garšīga uzkoda.

Sastāvdaļas:

Kāposti – 4,5 kg
Āboli “Antonovka” – 1 kg
Bietes (lielas) – 1 gab.
Sāls – 100 g
Melnie piparu graudi – 1 ēdamkarote. l.
Granulēts cukurs – 70 g
Rudzu maize – 1 garoza

Sagatavošana:

Kāpostiem noņemiet 2-3 augšējās lapas (neizmetiet!) un sagrieziet kāpostu galviņu plānās strēmelītēs.

Bietes sagriež strēmelītēs vai sarīvē uz rupjās rīves, ābolus kārtīgi nomazgā.

Ievietojiet sasmalcinātus kāpostus lielā bļodā, apkaisa ar sāli un granulētu cukuru un berzējiet ar rokām, līdz parādās sula.

Emaljētas spainīša vai lielas pannas apakšā liek rupjmaizes garoziņu, pārklāj ar veselu kāpostu lapu, virsū liek ābolus.

Kāpostus liek spainī, cieši sablīvējot, pārkaisa ar bietēm un melno piparu graudiņiem, virsū pārklāj ar veselām kāpostu lapām.

Kāpostiem liek vajadzīgā diametra apgrieztu šķīvi, uzliek virsū spiedienu un atstāj uz 3-5 dienām istabas temperatūrā rūgšanai.

Lasi vēl: Kāpēc nekad nedrīkst izliet ūdeni, kurā vārījāt olas

Kad sāk izdalīties sula, kāposti ik pēc 10 -12 stundām ir jāsadursta ar koka irbulīti, lai izdalītos gāzes.

Gatavos kāpostus liek vēsumā vai liek tīrās, sausās burkās un liek ledusskapī.

Lasi vēl: Ņemu 1 kg sīpolu un pagatavoju garšīgu ēdienu pie tējas. Šie gliemeži izskatās skaisti un ir ļoti garšīgi

Labu apetīti, spilgtas garšas un labu garastāvokli!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment