Marinēti kartupeļi burkās: ko tādu jūs vēl nebūsiet ēduši- garšīga uzkoda

 

Starp citu, ir ļoti ērti sterilizēt burkas tvaikā multikatlā. Lai to izdarītu, rūpīgi nomazgājiet burkas un to vāciņus ar dzeramo sodu. Traukā ielejiet apmēram 2 glāzes ūdens un ievietojiet tajā vāciņus.

Uz bļodas uzlieciet grozu un ievietojiet tajā burkas otrādi. Pārslēdziet multikatlu uz vārīšanas režīmu un vāriet 10 minūtes.

Pēc tam uzmanīgi izņemiet burkas un ar knaiblēm izņemiet vāciņus no vārošā ūdens.

Mazgātu dilles zariņu un sauju sasmalcinātu sīpolu.

Tad cieši ievieto kartupeļus un pārlej visu ar marinādi tā, lai tā pārklātu kartupeļus un lai katrā burkā būtu ķiploki, piparu graudiņi un lauru lapa.

Cieši aizveriet burkas ar vāciņiem un novietojiet uz virtuves dvieļa ar vāku uz leju, līdz tās atdziest. Kad saturs ir atdzisis, kartupeļu burkas var novietot vēsā, tumšā vietā.

Kartupeļus var nogaršot ne agrāk kā pēc 2 nedēļām.

Šī marinētu kartupeļu recepte ir visvieglāk pagatavojama bez lielas piepūles. Bet, ja vēlaties izmēģināt ko neparastāku un interesantāku, šeit ir vēl daži tās pagatavošanas varianti:

 1. Marinēti kartupeļi ar sinepēm un mārrutkiem. Šādus kartupeļus dievina mans vīrs kā uzkodu mielasta laikā. Kartupeļus sagriež gabaliņos un vāra, līdz tie ir pusvārīti. Ielieku kartupeļus burkās, pievienoju karoti sinepju un rīvētu mārrutku. Ielej marinādē no ūdens, etiķa, sāls un cukura un satin.

 2. Saldskābie kartupeļi ar medu un garšvielām. Šī ir mana mīļākā recepte, es esmu visa saldskābā fane. Kartupeļus sagriež šķēlītēs un vāra, līdz tie ir pusvārīti. Kartupeļus salieku burkās, pievienoju medu, koriandru, melnos piparus un sāli. Ielej marinādē ar ūdeni un pilienu etiķa un satin.

 3. Marinēti kartupeļi ar papriku un sīpolu riņķiem. Šogad pirmo reizi izmēģināju šo recepti, redzēsim, kas notiks. Kartupeļus sagriež un vāra, līdz tie ir līdz pusei izvārīti – viss kā parasti. Kartupeļus un plānās šķēlītēs sagrieztus sīpolu riņķus ievietoju burkās.

Lasi vēl: Mēness kalendārs dārzkopjiem no 19. līdz 25. augustam: kas obligāti jādara

Apkaisa ar papriku. Piepildīju ar ūdens, etiķa, sāls un cukura maisījumu un salieku burkā.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment