Marinēti kartupeļi: pagājušajā gadā pagatavoju 1 burku, šogad – 15. Ļoti garšīgi

 

Marinēti kartupeļi ir gardums, kurā kartupeļi tiek iemarinēti ar dažādām garšvielām un piedevām, radot intensīvu un izteiksmīgu garšu.

Šis ēdiens ir pazīstams daudzās pasaules virtuvēs un ir pagatavojams dažādos veidos, izmantojot dažādas receptes un marinādes sastāvdaļas.

Šī ēdiena pievilcība slēpjas tā daudzveidīgajā garšu paletē. Marinētie kartupeļi var būt lielisks papildinājums kā uzkoda vai piedeva pie galvenajiem ēdieniem, piešķirot tiem bagātīgu un aromātisku garšu. To saldskābais garšas profils spēj radīt interesantu kontrastu ar citiem ēdieniem un piedāvāt jaunas garšas izjūtas.

Lasi arī: Kā rīkojas prasmīgas saimnieces, lai izvairītos no piedeguma pannā

Visbeidzot, šis ēdiens var būt arī lielisks saglabāšanai un ilglaicīgam uzglabāšanai, īpaši, ja tiek uzglabāti hermētiski noslēgtos traukos ledusskapī, tādējādi saglabājot svaigumu un garšu ilgākā laika posmā.

Marinēti kartupeļi ir unikāla un neparasta uzkoda, kas var pārsteigt un iepriecināt viesus. Šī recepte ļaus kartupeļus pagatavot tā, ka tie būs lielisks papildinājums tradicionālajiem salātiem, piemēram, Olīvjē vai vinegretam, un var kalpot arī kā atsevišķa uzkoda.

 Precīzas sastāvdaļas šai receptei atradīsi raksta beigās!

 

Ķeramies klāt pagatavošanai

 

Pagatavošanas process:

Lai sāktu, kartupeļi ir jāaplej ar verdošu ūdeni un pēc vārīšanas 3-4 minūtes jāvāra lielā karstumā.

Marinēšanai izmanto nelielus kartupeļu bumbuļus. Ja kartupelis ir liels, tas jāsagriež uz pusēm.

Lai pagatavotu marinādi, pusotra litra burkas apakšā ievieto aromātiskās piedevas: lauru lapu, diļļu sēklas, ķiploku daiviņas, nelielus burkāna gabaliņus un aso piparu pikantumam. Tad burkā ievieto sagatavotos kartupeļus, rūpīgi piepildot trauku.

Virsū ieber nedaudz cukura un sāls garšas uzlabošanai, pievieno etiķi. Tas piešķirs našķim saldskābu garšu.

Pēc tam burkas saturu pārlej ar verdošu ūdeni līdz augšai un cieši aizver ar vāciņiem. Atstājiet burkas atdzist istabas temperatūrā. Kad marinētie kartupeļi ir pilnībā atdzisuši, novietojiet tos uzglabāšanai vēsā vietā.

Šis našķis būs gatavs ēšanai pēc divām nedēļām. Marinēti kartupeļi ir lieliski piemēroti kā patstāvīgs ēdiens vai kā oriģināla sastāvdaļa salātiem un citiem ēdieniem. Pārsteidziet savus viesus ar jaunu garšu kombināciju!

Vienai 1,5 litra burciņai būs nepieciešamas šādas sastāvdaļas:

1 kg kartupeļi
1,5 asais pipars
1 burkāns
1 lauru lapa
4 ķiploku daiviņas
1 tējkarote diļļu sēklas
1 tējkarote 5 veidu aromātisko piparu (melnais, baltais, zaļais, rozā, smaržīgais).
1 tējkarote cukurs
2 tējkarotes sāls
1 tējkarote etiķis (70%)

Lai izdodas un labu apetīti!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment