Marinēti tomāti, gurķi, sēnes… nevienu vairs nepārsteidz šādas uzkodas. Bet marinēti kartupeļi ir kaut kas jauns un interesants. Pēc šīs receptes pagatavoti kartupeļi var kalpot gan kā patstāvīga uzkoda, gan kā sastāvdaļa ikviena iecienītajām olīvām, vinegreta un citiem salātiem.
Vienai 1,5 litru burkai nepieciešams:
kartupeļi – 1 kg;
asie pipari – 1,5 gab;
burkāni – 1 gab;
lauru lapa – 1 gab;
ķiploki – 4 daiviņas;
dilles sēklas – 1 tējkarote;
5 veidu aromātiskie pipari (melnie pipari, baltie pipari, zaļie pipari, sārtie pipari, sārtie pipari, garšviela) – 1 tējkarote;
cukurs – 1 tējkarote;
rupjā sāls – 2 tējk;
etiķis (70 %) – 1 tējkarote.
Gatavošanas process
Kartupeļus pārlej ar verdošu ūdeni, uzkarsē uz liela karstuma un pēc vārīšanas vāra 3-4 minūtes.
Ņemiet mazus kartupeļus. Ja kartupeļi ir lieli, tie jāpārgriež uz pusēm.
Uz 1,5 litra burkas dibena ielieciet lauru lapu, dilles sēklas, ķiplokus, burkānus un asos piparus. Piepildiet burkas ar kartupeļiem, virsū ieberiet cukuru, sāli un pievienojiet etiķi.
Piepildiet burkas ar verdošu ūdeni un cieši aizvākojiet ar vāciņiem. Atstājiet pilnībā atdzist un pēc tam novietojiet tos uzglabāšanai.
Lasi vēl: Kad un kā pareizi stādīt liliju sīpolus rudenī
Uzkodas būs gatavas pasniegšanai 2 nedēļu laikā.
Lasi vēl: Tikai pieredzējuši dārznieki zina: jāņogu barošana septembrī pagarina krūma mūžu par 5 gadiem
Lai labi garšo!