Marinēti redīsi: neparasta, kraukšķīga un pēc garšas maiga uzkoda

Pēc pavārmākslas ekspertu domām, obligāts papildinājums jebkuram otrajam ēdienam ir dārzeņi.

Marinējiet redīsus un pārsteidziet savus viesus ar neparastu gardumu.

Tos var pagatavot ātri un no minimāla produktu daudzuma, bet apēd tos vienkārši uzreiz. Šī kraukšķīgā uzkoda ir ļoti maigas garšas!

Nepieciešamās sastāvdaļas

500 g redīsu

1 ķiploka galviņa

Ceturtdaļa asā pipara

Loki (liels saišķis)

Pētersīļi (liels saišķis)

Dilles (liels saišķis)

Marināde

300 ml ūdens

50 ml 9 % etiķa

1 maza selerijas sakne

2 tējkarotes cukura

1 tējkarote sāls

2 ēdamkarotes saulespuķu eļļas

2-3 lauru lapas

5-6 melno piparu graudiņi

No šī produktu daudzuma iznāks apmēram 2-3 puslitra burkas ar redīsa uzkodu.

Gatavošanas recepte soli pa solim

Vispirms pagatavosim marinādi. Sagrieziet selerijas saknes šķēlītes, iemetiet tās katlā ar ūdeni. Pievienojiet visas sastāvdaļas: sāli, cukuru, piparus, lauru lapu. Uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai un ļauj vārīties dažas minūtes. Tad izslēdziet karstumu un ielejiet etiķi.

Kamēr tiek gatavota marināde, pagatavo redīsus. Tie rūpīgi jānomazgā un jāsagriež šķēlītēs.

Atsevišķā traukā redīsus sajauc ar sasmalcinātiem lokiem un citiem zaļumiem.

Sterilizētas stikla burkas apakšā ielej nedaudz augu eļļas. Liek sasmalcinātus asos piparus un ķiplokus.

Pievieno redīsus un garšaugus līdz augšai un piepilda burku ar marinādi.

Lasi vēl: Uzrakt vai neuzrakt: atklāsim, ko darīt ar dārzeņu dārzu rudenī

Aizver ar vāku un atstāj pilnībā atdzist.

Cieši aizver burkas un sterilizē traukā ar ūdeni 10-15 minūtes.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

Vai vari pateikt no kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 57%

0%

Tas arī viss! Jau pēc 5 dienām redīsi ievilksies, un ēdienu varēs likt galdā!

Ja šī uzkoda ir saglabājusies arī pēc svētkiem, to var uzglabāt līdz pat 8 mēnešiem ledusskapī vai vienkārši istabas temperatūrā. Tomēr visbiežāk, šī uzkoda pazūd no galda vienā piegājienā!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment