Pēc pavārmākslas ekspertu domām, obligāts papildinājums jebkuram otrajam ēdienam ir dārzeņi.
Marinējiet redīsus un pārsteidziet savus viesus ar neparastu gardumu.
Tos var pagatavot ātri un no minimāla produktu daudzuma, bet apēd tos vienkārši uzreiz. Šī kraukšķīgā uzkoda ir ļoti maigas garšas!
Nepieciešamās sastāvdaļas
500 g redīsu
1 ķiploka galviņa
Ceturtdaļa asā pipara
Loki (liels saišķis)
Pētersīļi (liels saišķis)
Dilles (liels saišķis)
Marināde
300 ml ūdens
50 ml 9 % etiķa
1 maza selerijas sakne
2 tējkarotes cukura
1 tējkarote sāls
2 ēdamkarotes saulespuķu eļļas
2-3 lauru lapas
5-6 melno piparu graudiņi
No šī produktu daudzuma iznāks apmēram 2-3 puslitra burkas ar redīsa uzkodu.
Gatavošanas recepte soli pa solim
Vispirms pagatavosim marinādi. Sagrieziet selerijas saknes šķēlītes, iemetiet tās katlā ar ūdeni. Pievienojiet visas sastāvdaļas: sāli, cukuru, piparus, lauru lapu. Uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai un ļauj vārīties dažas minūtes. Tad izslēdziet karstumu un ielejiet etiķi.
Kamēr tiek gatavota marināde, pagatavo redīsus. Tie rūpīgi jānomazgā un jāsagriež šķēlītēs.
Atsevišķā traukā redīsus sajauc ar sasmalcinātiem lokiem un citiem zaļumiem.
Sterilizētas stikla burkas apakšā ielej nedaudz augu eļļas. Liek sasmalcinātus asos piparus un ķiplokus.
Pievieno redīsus un garšaugus līdz augšai un piepilda burku ar marinādi.
Lasi vēl: Uzrakt vai neuzrakt: atklāsim, ko darīt ar dārzeņu dārzu rudenī
Aizver ar vāku un atstāj pilnībā atdzist.
Cieši aizver burkas un sterilizē traukā ar ūdeni 10-15 minūtes.
Tas arī viss! Jau pēc 5 dienām redīsi ievilksies, un ēdienu varēs likt galdā!
Ja šī uzkoda ir saglabājusies arī pēc svētkiem, to var uzglabāt līdz pat 8 mēnešiem ledusskapī vai vienkārši istabas temperatūrā. Tomēr visbiežāk, šī uzkoda pazūd no galda vienā piegājienā!