Marinēti šampinjoni ziemai – recepte ideālai uzkodai svētku galdam

Marinētas sēnes ir garšīga uzkoda, ko varat baudīt jebkurā gadalaikā. Sēņu marinēšana nav grūta, galvenais ir pareizi apstrādāt produktus.

Šī būs garda uzkoda, kas lieliski iederēsies uz jebkura svētku galdā, un varat būt pilnīgi droši, ka tā kā pirmā pazudīs no galda un viesi prasīs vēl.

Nepieciešamas šādas sastāvdaļas

800-1000 g šampinjoni

1 litrs ūdens (marinādei)

150 ml etiķis 9%

½ tējkarote citronskābe

1 ēdamkarote cukurs

3 ēdamkarotes sāls

1 sīpols

2 krustnagliņas

2 melnie piparu graudi

2 – 3 lauru lapas

Kā marinēt sēnes

Lai sēnes marinētu ziemai, tās vispirms rūpīgi jāizskalo zem tekoša ūdens un jānotīra no netīrumiem. Jums vajadzētu arī nogriezt kājas galu un bojātās daļas. Pēc mazgāšanas sēnes jāsagriež mazos gabaliņos.

Pārliek sēnes lielā katliņā, apkaisa ar 1 ēdamkaroti sāls un pievieno lauru lapu. Sēnes jāaplej ar verdošu ūdeni.

Sēnes jāvāra 15-20 minūtes pēc vārīšanas līdz gatavībai, vienlaikus noņemot putas. Kad sēnes ir izvārījušās, tās jāpārliek caurdurī un jānoskalo ar dzeramo ūdeni. Ūdeni, kurā sēnes vārīja, nelieto marinādei – to gatavo atsevišķi.

Lai to izdarītu, uzvāra 1 litru ūdens, pievieno atlikušo sāli, pievieno piparu graudus, cukuru un krustnagliņas. Lai iegūtu garšu, varat pievienot arī dažas lauru lapas.

Samaisiet marinādi, pievienojiet citronskābi un etiķi un pagaidiet, līdz tā uzvārās. Iepriekš sterilizētā burkā iemet divas nomizota sīpola šķēles – tas paspilgtinās sēņu garšu.

Novārītās sēnes liek traukā, uzmanoties, lai gabaliņi nesaspiestos, lai saglabātu to formu. Sēnes pārlej ar marinādi, uzskrūvē sterilizēto vāku, burciņu apgriež otrādi un pagaidi, kamēr atdziest, pārklājot trauku ar segu. Pēc trauku atdzišanas marinētās sēnes jāuzglabā vēsā, tumšā vietā.

 

Leave a Comment