Marinēti sīpoli pie šašlika (garšīgāki par pašu gaļu)

 

Ir trīs dzīves gudrības, kā izspiest sulu no citrona vēl vieglāk:

Uzkarsējiet citronu mikroviļņu krāsnī (10–15 sekundes) – siltāks citrons izdalīs sulu vieglāk.

Pārgrieziet citronu ne gareniski, bet šķērsām – vairāk virsmas, vairāk sulas.

Pirms griešanas, cieši piespiediet citronu pie galda ar plaukstu un rullējiet to uz priekšu un atpakaļ 10–15 sekundes. Tas iznīcinās iekšējos šķiedras un padarīs citronu mīkstāku – sula iznāks daudz vairāk.

Tagad cieši aizveram trauku ar vāku:

Un kārtīgi sakratām apmēram 20 sekundes, lai visi sastāvdaļas sajauktos.

VIDEO:

Ja pēkšņi nav trauka ar vāku, varat marinēt sīpolus arī tīrā, blīvā plastmasas maisiņā. Galvenais, lai to varētu sasiet.

Atstājam sīpolus marinēties vismaz 30 minūtes. Var arī atstāt ilgāk: jo ilgāk sīpoli marinēsies, jo izteiktāks būs marinādes garšas, un mazāk – paša sīpola. Tāpēc arī šeit svarīgi nepārspīlēt ar laiku.

Kas nepieciešams:

Dzeltenais sīpols – 1 liels vai 2 vidēji

Kūpinātā paprika – 1-1,5 tējkarotes

Miziņa – no 1 citrona

Sula – no 1 citrona

Pētersīļi – buntīte

Augu eļļa – apmēram 60 ml

Sāls – 1/2 tējkarotes vai pēc garšas

Lasi vēl: Kā vienreiz un uz visiem laikiem atbrīvoties no nezālēm: 3 pārbaudītas metodes

Lai jums lieliskas nedēļas nogales un lai top gardumi.