Ir trīs dzīves gudrības, kā izspiest sulu no citrona vēl vieglāk:
Uzkarsējiet citronu mikroviļņu krāsnī (10–15 sekundes) – siltāks citrons izdalīs sulu vieglāk.
Pārgrieziet citronu ne gareniski, bet šķērsām – vairāk virsmas, vairāk sulas.
Pirms griešanas, cieši piespiediet citronu pie galda ar plaukstu un rullējiet to uz priekšu un atpakaļ 10–15 sekundes. Tas iznīcinās iekšējos šķiedras un padarīs citronu mīkstāku – sula iznāks daudz vairāk.
Tagad cieši aizveram trauku ar vāku:
Un kārtīgi sakratām apmēram 20 sekundes, lai visi sastāvdaļas sajauktos.
Ja pēkšņi nav trauka ar vāku, varat marinēt sīpolus arī tīrā, blīvā plastmasas maisiņā. Galvenais, lai to varētu sasiet.
Atstājam sīpolus marinēties vismaz 30 minūtes. Var arī atstāt ilgāk: jo ilgāk sīpoli marinēsies, jo izteiktāks būs marinādes garšas, un mazāk – paša sīpola. Tāpēc arī šeit svarīgi nepārspīlēt ar laiku.
Kas nepieciešams:
Dzeltenais sīpols – 1 liels vai 2 vidēji
Kūpinātā paprika – 1-1,5 tējkarotes
Miziņa – no 1 citrona
Sula – no 1 citrona
Pētersīļi – buntīte
Augu eļļa – apmēram 60 ml
Sāls – 1/2 tējkarotes vai pēc garšas
Lasi vēl: Kā vienreiz un uz visiem laikiem atbrīvoties no nezālēm: 3 pārbaudītas metodes
Lai jums lieliskas nedēļas nogales un lai top gardumi.