Marinēti sīpoli pie šašlika (garšīgāki par pašu gaļu)

 

Ir trīs dzīves gudrības, kā izspiest sulu no citrona vēl vieglāk:

Uzkarsējiet citronu mikroviļņu krāsnī (10–15 sekundes) – siltāks citrons izdalīs sulu vieglāk.

Pārgrieziet citronu ne gareniski, bet šķērsām – vairāk virsmas, vairāk sulas.

Pirms griešanas, cieši piespiediet citronu pie galda ar plaukstu un rullējiet to uz priekšu un atpakaļ 10–15 sekundes. Tas iznīcinās iekšējos šķiedras un padarīs citronu mīkstāku – sula iznāks daudz vairāk.

Tagad cieši aizveram trauku ar vāku:

Un kārtīgi sakratām apmēram 20 sekundes, lai visi sastāvdaļas sajauktos.

Ja pēkšņi nav trauka ar vāku, varat marinēt sīpolus arī tīrā, blīvā plastmasas maisiņā. Galvenais, lai to varētu sasiet.

Atstājam sīpolus marinēties vismaz 30 minūtes. Var arī atstāt ilgāk: jo ilgāk sīpoli marinēsies, jo izteiktāks būs marinādes garšas, un mazāk – paša sīpola. Tāpēc arī šeit svarīgi nepārspīlēt ar laiku.

Kas nepieciešams:

Dzeltenais sīpols – 1 liels vai 2 vidēji

Kūpinātā paprika – 1-1,5 tējkarotes

Miziņa – no 1 citrona

Sula – no 1 citrona

Pētersīļi – buntīte

Augu eļļa – apmēram 60 ml

Sāls – 1/2 tējkarotes vai pēc garšas

Lasi vēl: Kā vienreiz un uz visiem laikiem atbrīvoties no nezālēm: 3 pārbaudītas metodes

Lai jums lieliskas nedēļas nogales un lai top gardumi.