Tomātu sezona rit pilnā sparā. Tieši tagad ir vērts pagatavot garšīgu un pikantu ēdienu – marinētus tomātus. Šādus tomātus pagatavot var ļoti ātri un vienkārši.
Piedāvājam iepazīties ar divām izcilām marinētu tomātu receptēm, kuras noteikti ir vērts izmēģināt.
1. recepte
Sastāvdaļas:
1,5-2 kilogrami svaigu tomātu;
1 ķekars pētersīļu;
3-5 daiviņas ķiploku;
2-3 upeņu lapas;
2-3 ķiršu lapas;
1 diļļu ziedu galva;
1 glāze sāls;
1-1,5 litri filtrēta ūdens.
Pagatavošana:
Tomātus kārtīgi nomazgājam un noraujam kātiņus. Noskalojam zaļumus un sasmalcinām ķiplokus.
Emaljētas pannas vai spainīša apakšā liekam nedaudz pētersīļu, ķiršu un jāņogu lapu, sasmalcinātos ķiplokus, dilles. Virspusē uzliekam tomātus…
Šķir otru lapu, lai uzzinātu tālāk visu pagatavošanas gaitu, plus otru recepti
Tevi noteikti interesēs
- “Raimonds Pauls manā dzīvē ir atstājis neizdzēšamas pēdas…”: “Prāta Vētras” mūziķis atklājis ko negaidītuby Laura Andersone
- Kāpēc sievietēm neveicas personīgajā dzīvē: ģeniāla Zigmunda Freida atbildeby Rinalds Bergmanis
- Es redzēju, kā mans kaimiņš aprok zemē jēlas olas – vēlāk viņš atklāja, kāpēc tā daraby Sandra Vīgante