Tomātu sezona rit pilnā sparā. Tieši tagad ir vērts pagatavot garšīgu un pikantu ēdienu – marinētus tomātus. Šādus tomātus pagatavot var ļoti ātri un vienkārši.
Piedāvājam iepazīties ar divām izcilām marinētu tomātu receptēm, kuras noteikti ir vērts izmēģināt.
1. recepte
Sastāvdaļas:
1,5-2 kilogrami svaigu tomātu;
1 ķekars pētersīļu;
3-5 daiviņas ķiploku;
2-3 upeņu lapas;
2-3 ķiršu lapas;
1 diļļu ziedu galva;
1 glāze sāls;
1-1,5 litri filtrēta ūdens.
Pagatavošana:
Tomātus kārtīgi nomazgājam un noraujam kātiņus. Noskalojam zaļumus un sasmalcinām ķiplokus.
Emaljētas pannas vai spainīša apakšā liekam nedaudz pētersīļu, ķiršu un jāņogu lapu, sasmalcinātos ķiplokus, dilles. Virspusē uzliekam tomātus…
Šķir otru lapu, lai uzzinātu tālāk visu pagatavošanas gaitu, plus otru recepti
Tevi noteikti interesēs
- Kādreiz biju rīdziniece, tomēr dzīve piespieda pārcelties uz sen aizmirstu Latvijas ciematiņu: ”Grūti par to runāt”
- Ātra un garda uzkoda, ko savulaik gatavoja teju katrā PSRS laiku ģimenē; es joprojām to gatavoju bieži
- Labi zināmais žurnālists Streips pārsteigts par savas pensijas apmēru
- Cilvēki, kuri gūst panākumus gandrīz visā, ko uzsāk, parasti praktizē šos 5 ikdienas ieradumus
- Kāda Preiļu veikaliņa darbiniece atklāja kāpēc tieši pārdevējas sver preci, bet jūs to nevarat – šeit ir savs mērķis
- Viņš aizgāja prom no savas sievas latvietes un apprecēja vācieti, tomēr pēc gada viņš gribēja bēgt atpakaļ uz Latviju








