Tomātu sezona rit pilnā sparā. Tieši tagad ir vērts pagatavot garšīgu un pikantu ēdienu – marinētus tomātus. Šādus tomātus pagatavot var ļoti ātri un vienkārši.
Piedāvājam iepazīties ar divām izcilām marinētu tomātu receptēm, kuras noteikti ir vērts izmēģināt.
1. recepte
Sastāvdaļas:
1,5-2 kilogrami svaigu tomātu;
1 ķekars pētersīļu;
3-5 daiviņas ķiploku;
2-3 upeņu lapas;
2-3 ķiršu lapas;
1 diļļu ziedu galva;
1 glāze sāls;
1-1,5 litri filtrēta ūdens.
Pagatavošana:
Tomātus kārtīgi nomazgājam un noraujam kātiņus. Noskalojam zaļumus un sasmalcinām ķiplokus.
Emaljētas pannas vai spainīša apakšā liekam nedaudz pētersīļu, ķiršu un jāņogu lapu, sasmalcinātos ķiplokus, dilles. Virspusē uzliekam tomātus…
Šķir otru lapu, lai uzzinātu tālāk visu pagatavošanas gaitu, plus otru recepti
Tevi noteikti interesēs
- ”Es pazaudēju 3000 eiro”: no 1.oktobra tiek ieviesta jauna shēma saistībā ar krāpniekiem
- Kam īsti paredzētas svītras vannas dvieļu galos: daudziem par to nav ne jausmas
- Sinoptiķi saka, ka beidzot zinot – vai 2026. gadā būs jāšķūrē sniega kupenas vai jāmeklē gumijnieki
- Automašīnas krāsa kā personības atspoguļojums: likumsargi atklāja kādas krāsas automašīnas izvēlas tieši agresīvi braucēji
- Uzvāri Rozmarīnu katlā: vienkāršs paņēmiens, kas var mainīt tavu ikdienu
- Vecāki man zvana katru rītu un pārjautā, vai tiešām neesmu mainījusi domas attiecībā uz gaidāmā bērna vārdu