Tomātu sezona rit pilnā sparā. Tieši tagad ir vērts pagatavot garšīgu un pikantu ēdienu – marinētus tomātus. Šādus tomātus pagatavot var ļoti ātri un vienkārši.
Piedāvājam iepazīties ar divām izcilām marinētu tomātu receptēm, kuras noteikti ir vērts izmēģināt.
1. recepte
Sastāvdaļas:
1,5-2 kilogrami svaigu tomātu;
1 ķekars pētersīļu;
3-5 daiviņas ķiploku;
2-3 upeņu lapas;
2-3 ķiršu lapas;
1 diļļu ziedu galva;
1 glāze sāls;
1-1,5 litri filtrēta ūdens.
Pagatavošana:
Tomātus kārtīgi nomazgājam un noraujam kātiņus. Noskalojam zaļumus un sasmalcinām ķiplokus.
Emaljētas pannas vai spainīša apakšā liekam nedaudz pētersīļu, ķiršu un jāņogu lapu, sasmalcinātos ķiplokus, dilles. Virspusē uzliekam tomātus…
Šķir otru lapu, lai uzzinātu tālāk visu pagatavošanas gaitu, plus otru recepti
Tevi noteikti interesēs
- Mana klasesbiedra Daniela luksusa dzīve soctīklos: māsa piesarkst, kad vaicāju viņai, ar kādu biznesu viņš nodarbojas, ka var to visu atļautiesby Laura Andersone
- 15 gadu vecuma starpība man nešķita problēma; manam izredzētajam piederēja dzīvoklis, uzņēmums un viņš izskatījās kā ideālais vīrietisby Rinalds Bergmanis
- Sasmalcina banānus blenderī un pagatavo fantastisku saldējumu: 5 minūšu recepteby Laura Andersone