Marinēti tomāti ar ķiplokiem: 2 lieliskas receptes, kuras visi tik ļoti meklē

Pagatavošana:

Tomātus kārtīgi nomazgājam un noraujam kātiņus. Noskalojam zaļumus un sasmalcinām ķiplokus.

Emaljētas pannas vai spainīša apakšā liekam nedaudz pētersīļu, ķiršu un jāņogu lapu, sasmalcinātos ķiplokus, dilles. Virspusē uzliekam tomātus.

Pēc tam 1-1,5 litros ūdens izšķīdinām 1 glāzi sāls un un aplejam ar šo sālījumu tomātus ar zaļumiem. Nosedzam tos ar vāku, kas ir mazāks par katlu vai spaini, un uzliekam augšā slodziņu, lai dārzeņi neuzpeldētu.

Katlu ar tomātiem noliekam tumšā, vēsā vietā uz 2-3 nedēļām. Pēc minētā laika marinēti tomāti būs gatavi lietošanai.

 

2. recepte

Šādi tomāti ir īpaši garšīgi, sulīgi, pikanti un smaržīgi.

Sastāvdaļas:

2 kilogrami svaigu tomātu;
2-3 ķekari pētersīļu;
Zaļumi un diļļu galva;
2 ķekari seleriju;
3 sīpoli;
3 galviņas ķiploku;
3 mārrutku saknes;
3-4 jāņogu, ķiršu, aveņu, mārrutku lapas;
Estragons;
1 ēdamkarote sāls;
1 lauru lapa;
4 melno piparu graudi;
3 smaržīgo piparu graudi ;
2 krustnagliņu galviņas.

Pagatavošana:

Vispirms uz plīts uzliekam katliņu ar ūdeni un uzvārām. Verdošajam ūdenim pievienojam sāli (uz 1 litru ūdens 1 ēdamkaroti), smaržīgos piparus un melnos piparus, krustnagliņas un lauru lapu.

Pēc tam uzliekam katlam vāku un ļaujam sālījumam vārīties 2-3 minūtes. Tad izslēdzam plīti un ļaujam sālījumam atdzist.

Trauka dibenā ieliekam ķiplokus un zaļumus, pēc tam nomazgātus tomātus bez kātiem. Nākamajā kārtā atkal liekam zaļumus un ķiplokus, tad atkal tomātus un tā pa kārtām līdz beigām. Atdzesētu sālījumu uzlejam uz tomātiem, pārklājam ar vairākās kārtās salocītu marli.

Uz marles uzliekam piemērota izmēra šķīvi un un trīs litru burku ar ūdeni. Pēc 2-3 dienām nomainām slodziņu pret vieglāku, piemēram, pusotra litra burku un atstājam tomātus marinēties 5-7 dienas.

Kad sālījums kļūst duļķains, katls ar tomātiem jāpārnes uz pagrabu vai balkonu un tur jāglabā vēl 3-4 nedēļas. Apmēram pēc mēneša marinētie tomāti būs gatavi lietošanai.

Dārgais lasītāj, vai tev noderēja šīs receptes? Priecāsiemies, ja padalīsies ar tām sociālajos tīklos!

Leave a Comment