Mārrutku tinktūra: daudzpusīgi pielietojams superlīdzeklis

Mārrutku tinktūra: recepte

Labākā mārrutku tinktūra uz degvīna būs no svaigas saknes, taču ne vienmēr to ir iespējams atrast. Daudzi ir iemācījušies pagatavot tinktūru no kaltēta, konservēta vai saldēta produkta. Tiesa, tad dzēriens nebūs tik aromātisks, un daļu ārstniecisko īpašību tas zaudēs.

Sastāvdaļas:

Degvīns – 1 litrs

Svaiga mārrutku sakne – 300 g

Melno piparu zirņi – 5 gabali

Medus – 1 ēdamkarote

Pagatavošanas metode:

Saknes nomazgā, nomizo un sagriež šķēlītēs.

Medu izkausē ūdens peldē.

Tīrā stikla burkā ievietot visas sastāvdaļas.

Ielej pusi no degvīna un labi sakrata.

Ielej atlikušo degvīnu, aizver vāciņu un uz 2-3 mēnešiem novieto tumšā vēsā vietā.

Pēc termiņa beigām mārrutku tinktūru ar medu caur marli pārtecina un uzglabā stikla pudelē.

 

Leave a Comment