Mārrutku tinktūra: recepte
Labākā mārrutku tinktūra uz degvīna būs no svaigas saknes, taču ne vienmēr to ir iespējams atrast. Daudzi ir iemācījušies pagatavot tinktūru no kaltēta, konservēta vai saldēta produkta. Tiesa, tad dzēriens nebūs tik aromātisks, un daļu ārstniecisko īpašību tas zaudēs.
Sastāvdaļas:
Degvīns – 1 litrs
Svaiga mārrutku sakne – 300 g
Melno piparu zirņi – 5 gabali
VIDEO:
Medus – 1 ēdamkarote
Pagatavošanas metode:
Saknes nomazgā, nomizo un sagriež šķēlītēs.
Medu izkausē ūdens peldē.
Tīrā stikla burkā ievietot visas sastāvdaļas.
Tevi arī varētu interesēt
Ielej pusi no degvīna un labi sakrata.
Ielej atlikušo degvīnu, aizver vāciņu un uz 2-3 mēnešiem novieto tumšā vēsā vietā.
Pēc termiņa beigām mārrutku tinktūru ar medu caur marli pārtecina un uzglabā stikla pudelē.
Tevi noteikti interesēs
- Meteorologs atklāja prognozi decembra sākumam: ”Uz īstu ziemu varam vēl necerēt, tomēr ir kāds BET”
- Es veidoju gerāniju ar 70. gadu triku: zied visu ziemu, un tās lapas saglabā perfektu zaļumu
- Mēness diena: kāpēc mūsu senči negribēja un pat nedrīkstēja iet ārā 22.novembra rītā
- Svinējām jauno gadu savā Alūksnes mājā, bet tad atbrauca vīramāte ar saviem salātiem un mums visu izjauca: stāstu
- Kāpēc šajā sestdienā jāpabaro putniņi aiz loga: ticējumi par 22. novembri un tas, ko nedrīkst darīt, lai nepiesauktu nelaimes
- 6 Ķīniešu zodiaka zīmes 22. novembrī sagaidīs milzu veiksme pēc pēdējām grūtībām









