Mārrutku tinktūra: recepte
Labākā mārrutku tinktūra uz degvīna būs no svaigas saknes, taču ne vienmēr to ir iespējams atrast. Daudzi ir iemācījušies pagatavot tinktūru no kaltēta, konservēta vai saldēta produkta. Tiesa, tad dzēriens nebūs tik aromātisks, un daļu ārstniecisko īpašību tas zaudēs.
Sastāvdaļas:
Degvīns – 1 litrs
Svaiga mārrutku sakne – 300 g
Melno piparu zirņi – 5 gabali
VIDEO:
Medus – 1 ēdamkarote
Pagatavošanas metode:
Saknes nomazgā, nomizo un sagriež šķēlītēs.
Medu izkausē ūdens peldē.
Tīrā stikla burkā ievietot visas sastāvdaļas.
Ielej pusi no degvīna un labi sakrata.
Ielej atlikušo degvīnu, aizver vāciņu un uz 2-3 mēnešiem novieto tumšā vēsā vietā.
Pēc termiņa beigām mārrutku tinktūru ar medu caur marli pārtecina un uzglabā stikla pudelē.
Tevi noteikti interesēs
- 16. decembrī sāksies kaut kas neredzēts kopš 1869. gada: sinoptiķi brīdina iedzīvotājus par to, kas sagaidāms
- Miljardieris pārģērbjas par apkopēju savā jaunajā iestādē, lai pārbaudītu personālu – kā viss beidzās
- Ko nevajadzētu darīt 16. decembrī, pretējā gadījumā laime un labklājība var pamest jūsu mājas: tautas zīmes Vēja dienai
- Sinoptiķi strauji pasliktinājuši prognozi no 15. decembra: kas notiks ar laiku
- Kad gribas kaut ko vieglu, bet īpaši gardu, ņemu vistas fileju un jau pēc 10 minūtēm ceļu galdā svinīgu Jaungada uzkodu, kas garšo visiem
- Ir zināms, kad Latvijā sāksies astronomiskā ziema: sinoptiķu prognozes liecina par tuvojošos spēcīgu aukstumu










