Mārrutku tinktūra: recepte
Labākā mārrutku tinktūra uz degvīna būs no svaigas saknes, taču ne vienmēr to ir iespējams atrast. Daudzi ir iemācījušies pagatavot tinktūru no kaltēta, konservēta vai saldēta produkta. Tiesa, tad dzēriens nebūs tik aromātisks, un daļu ārstniecisko īpašību tas zaudēs.
Sastāvdaļas:
Degvīns – 1 litrs
Svaiga mārrutku sakne – 300 g
Melno piparu zirņi – 5 gabali
VIDEO:
Medus – 1 ēdamkarote
Pagatavošanas metode:
Saknes nomazgā, nomizo un sagriež šķēlītēs.
Medu izkausē ūdens peldē.
Tīrā stikla burkā ievietot visas sastāvdaļas.
Ielej pusi no degvīna un labi sakrata.
Ielej atlikušo degvīnu, aizver vāciņu un uz 2-3 mēnešiem novieto tumšā vēsā vietā.
Pēc termiņa beigām mārrutku tinktūru ar medu caur marli pārtecina un uzglabā stikla pudelē.
Tevi noteikti interesēs
- Mans franču draugs reiz pagatavoja šīs dievīgās smalkmaizītes: pildītas ar mascarpone un citronu krēmu
- No klimata neprāta līdz atvasarai: detalizēta 2025. gada novembra laika prognoze
- Mīksti un aromātiski kefīra cepumi — gatavoju 5 minūtēs, lieliski sader ar tasi tējas
- Atradu vienkāršu veidu, kā padarīt auto lukturus spilgtākus — dalos, kā to izdarīt soli pa solim
- “Šis bija grūts periods…”: aktrise Rēzija Kalniņa atklāj pēdējā gada laikā notikušo
- Šāda situācija raksturīga pēdējo gadu tendencēm… Meteorologs Toms Bricis prognozē sala, sniega un kārtīgas ziemas iestāšanos Latvijā









