Martā jau būs par vēlu: lūk, darāmo darbu saraksts, kas dārzā jāizdara februārī

Daudzi dārzkopji ir pārliecināti, ka vien pavasarī ir jāsāk dārza darbu sezona. Tomēr patiesībā, priekšdarbi ir jāveic regulāri arī ziemā, tostarp februārī.

Pēdējā ziemas mēnesī ne tikai jāattīra vieta no sniega, bet arī jāveic vairākas procedūras. Eksperti mums pastāstīja, kas būtu jādara vispirms.

Februārī īpaša uzmanība jāpievērš sniegam. Tas ne tikai jānokrata no visiem zariem, bet arī jāpārvieto zem kokiem un krūmiem. Tas palīdzēs nodrošināt augus ar papildu mitrumu, kā arī pasargās tos no grauzējiem.

Tikpat svarīgi ir pēc sniega notīrīšanas pārbaudīts visus krūmus. Pēc tam no tiem jānoņem sausās lapas un kukaiņu oliņas, ja tādas ir atrastas. Pretējā gadījumā kaitēkļi var pamosties līdz ar pavasara iestāšanos. Šis ir laiks, kad ar kaitēkļiem var ļoti veiksmīgi tikt galā, nelietojot nopietnas ķimikālijas.

Nav lieki piesaistīt vietai dažādus putnus. Tie spēj atbrīvot visu dārzu no kukaiņiem. Atliek tikai uzkarināt putnu būrīšus un iebērt tajos nedaudz barības vai graudu. Būsiet pārsteigti, ka šāda rīcība patiešām atbrīvos jūsu dārzu no dažādiem kukaiņiem. Turklāt, arī putniem būs labi.

Lasi vēl: Paprikas sēšana stādiem: noteikumi, lai iegūtu labu ražu

Tomēr vissvarīgākais ir apgriezt kultūraugus. Tas attiecas arī uz jāņogām, upenēm un ērkšķogām. Var apgriezt arī kokus. Piemēram, ābeles vai bumbieres. Tiesa, veicot atzarošanu, ir svarīgi nebojāt veselās koku daļas.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment