Sengrieķu gudrais Salons uzskatīja, ka “visu dzīvi ir vērts mācīties”. Ne viņš viens tā domā, jo visu laiku patiešām nākas uzzināt ko jaunu.
Nesen noskaidrojās, ka ir nepareizi, ja mēs mazgāja vistu un citus gaļas veidus, kā arī zivis zem tekoša ūdens. Kāpēc tā?
Iemesls ir tāds, ka šo produktu virsma ir klāta ar daudziem mikroorganismiem, starp kuriem ir tādi, kas izraisa diezgan nepatīkamas, pat bīstamas slimības.
Daudzi to patogēni dzīvo zemē (starp citu, gramā dārza augsnes ir aptuveni miljards saprofītu baktēriju, tostarp neārstējamu infekciju pārnēsātāji). Un dzīvnieku pasaules pārstāvji ar tām nonāk ciešā saskarē.
Tu saki šausmas? Bet ne visi saprofīti ir tik mānīgi. Tie ir pat noderīgi, jo pārstrādā floras un faunas organiskās atliekas, kā rezultātā augsne kļūst auglīga.
Lasi vēl: Vienkārši pagatavojama sēņu uzkoda, kas lieliski aizstās gaļu
Kā mazgāt gaļu
Tas, cik lielā mērā spējam pasargāt sevi no infekcijas, ir atkarīgs no tā, kā mazgājam vistu, liellopu gaļu, cūkgaļu, zivis.
Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk
Tevi noteikti interesēs
- Kad uzzināju, kāpēc vīramāte veļas mašīnā pie mazgāšanas liek mitro salveti, tagad daru tāpatby Anete Vītola
- Meteorologs Toms Bricis komentē, cik straujiem soļiem šonedēļ Latvijā ieradīsies pavasarisby Laura Blūma
- Filmiņas “Straume” sakarā pavisam drīz kāds ļoti liels un patīkams pārsteigums ikvienam Latvijas iedzīvotājamby Laura Blūma