Sengrieķu gudrais Salons uzskatīja, ka “visu dzīvi ir vērts mācīties”. Ne viņš viens tā domā, jo visu laiku patiešām nākas uzzināt ko jaunu.
Nesen noskaidrojās, ka ir nepareizi, ja mēs mazgāja vistu un citus gaļas veidus, kā arī zivis zem tekoša ūdens. Kāpēc tā?
Iemesls ir tāds, ka šo produktu virsma ir klāta ar daudziem mikroorganismiem, starp kuriem ir tādi, kas izraisa diezgan nepatīkamas, pat bīstamas slimības.
Daudzi to patogēni dzīvo zemē (starp citu, gramā dārza augsnes ir aptuveni miljards saprofītu baktēriju, tostarp neārstējamu infekciju pārnēsātāji). Un dzīvnieku pasaules pārstāvji ar tām nonāk ciešā saskarē.
Tu saki šausmas? Bet ne visi saprofīti ir tik mānīgi. Tie ir pat noderīgi, jo pārstrādā floras un faunas organiskās atliekas, kā rezultātā augsne kļūst auglīga.
Lasi vēl: Vienkārši pagatavojama sēņu uzkoda, kas lieliski aizstās gaļu
Kā mazgāt gaļu
Tas, cik lielā mērā spējam pasargāt sevi no infekcijas, ir atkarīgs no tā, kā mazgājam vistu, liellopu gaļu, cūkgaļu, zivis.
Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk
Tevi noteikti interesēs
- Apprecējos ar japāni un domāju, ka esmu gatava jebkam, taču drīz vien sapratu, ka dzīve tur būtiski atšķiras no dzīves Latvijā
- Draudzene Dace palūdza izpalīdzēt un nostrādāt viņas maiņu kafejnīcā, tur negaidīti viņa ieraudzīja savu vīru
- No 2026.gada 1. marta stājas spēkā izmaiņas arī uz Tehnisko apskati: ”Tas ir jādara un punkts”
- Rīga kā Eiropas dārgakmens: 55 km virtenes un 6000 dekori pārvērš pilsētu Ziemassvētku pasakā (+ FOTO)
- Lasis kļūs patīkami sulīgs un garšām piepildīts, ja to pārklāsiet ar trim vienkāršām sastāvdaļām, ko iecienījis itāļu pavārs
- Atdevu draudzenei Karīnai pusi no savām drēbēm; “paldies” vietā saņēmu vien pārmetumus









