Iedomājieties, ka mazgājat vistu vai citu gaļu zem tekoša ūdens. Ūdens šļakatas iet uz visām pusēm, atsitoties pret jūsu drēbēm, izlietnes virsmu, virtuves mēbelēm, tuvumā esošajiem traukiem un pārtiku. Kopā ar pilieniem izlido tūkstošiem neredzamu baktēriju.
Tikmēr, ja starp šīm baktērijām ir arī bīstamās, jūs tās neiznīcināsit mazgājot. Tāpēc pirms gatavošanas gaļu labāk nemazgāt.
Infekcijas slimību izraisītāji mirst tikai augstā temperatūrā. Tāpēc ir svarīgi pareizi pagatavot gaļu un zivis.
Bet tomēr, lai nebūtu tā, ka uzreiz jāizmanto netīra gaļa, to var noskalot bļodā ielietā ūdenī. Pēc tam nosusiniet mazgātos gabalus ar papīra dvieļiem. Tad rūpīgi nomazgājiet bļodu ar ziepēm, sodu un citiem trauku mazgāšanas līdzekļiem. Un biežāk noslaukiet virtuves virsmas ar dezinfekcijas līdzekļiem.
Lasi vēl: Vienkārši pagatavojama sēņu uzkoda, kas lieliski aizstās gaļu
Olu mazgāšana
Runājot par olām, tās nav jāmazgā uzreiz pēc iegādes, lai saglabātu dabisko aizsargplēvi, kas pasargā olu no baktēriju iekļūšanas iekšā un izžūšanas. Ar šo plēvi ola paliek lietojama ilgāk.
Kad lietosiet olas, tad būtu vēlams tās mazgāt sekojoši. Pusstundu iemērc olas sodas šķīdumā (1 ēdamkarote sodas uz 1 litru ūdens).
Pēc tam noskalojiet olas zem tekoša ūdens.
Tevi noteikti interesēs
- Kāpēc zirņu zupa sanāk bez garšas: kļūda, ko pieļaujam gandrīz visi
- Kas patiesībā notiek ar auto, ja ar to brauc tikai reizi nedēļā
- Diemžēl atgadījums kādā Ogres veikalā sabojāja man visu dienu: ”Es neizturēju un aizrādīju kasierei”
- Rets ziemas ķiploku stādīšanas veids pēc “latviešu metodes”; neticēju solītajiem rezultātiem, kamēr es to neizmēģināju
- 7 iemesli, kāpēc ir vērts turēt atsevišķu karti bez līdzekļiem
- Austrāliešu ģimene pārcēlās uz Latviju: viņiem bija grūti pierast pie konkrētām lietām ko mēs darām








