Mediķi laikraksta redakcijai pastāsta par ņirgāšanos, kura pret viņiem esot vērsta Valkā; izlasi un pasaki savas domas

Šoferis uzņēmis laiku un tiešām braucis ātri. Sieviete atzīst, ka ne vienmēr cilvēki to zina, ka, izsaucot neatliekamo medicīnisko palīdzību zvanot uz tālruni 113, telefona zvanu saņem dispečers, kurš uz izsaukumu norīko to brigādi, kas tobrīd atrodas vistuvāk izsaukuma vietai.

Valkā un Strenčos dežurē pa vienai brigādei, kura apkalpo ne tikai šo apdzīvoto teritoriju, bet arī dodas sniegt palīdzību uz Smilteni, Valmieru, Rūjienu un Mazsalacu. Ierodoties izsaukuma vietā, klāt jau bija ātrā medicīniskā palīdzība no kaimiņpilsētas Valgas, jo bija aizdomas, ka pakritušajam cilvēkam ar redzamu galvas traumu draud dzīvības briesmas.

Igauņu kolēģi jau bija paspējuši apstrādāt asiņojošu brūci. Izkāpjot no mašīnas un steidzoties pie guļošā pacienta, apkārtējie latviešu brigādes mediķus apsaukājuši un klaji ņirgājušies par to, ka, redz, igauņi ieradušies zibenīgi, bet mūsu uz izsaukumu “vilkušies kā gliemeži”.

“Grūti teikt, vai apvainotāji bija iedzēruši, bet pēc, uzvedības un runas spriežot, iespējams, nedaudz bija lietojuši grādīgos dzērienus. Igauņu palīdzība tika lūgta tāpēc, ka cilvēks bija pakritis sabiedriskā vietā, un gadījumā, ja mēs neatrodamies Valkā, bet citā vietā, tad igauņi var ierasties ātrāk.” stāsta ātrās palīdzības šoferis.

Rakstu portālā ziemellatvija.lv varat izlasīt spiežot ŠEIT

Par to ko ātrās palīdzības darbiniekiem tieši nācās piedzīvot Valkā lasiet laikraksta “Ziemeļlatvija” 19. oktobra numurā vai ŠEIT, iegādājoties rakstu pilnā apjomā.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment