Radi un draugi vienmēr man prasa medus ruletes recepti – lūdzu! Medus rulete tikai 30 minūtēs, un tā ir neticami garšīga ar izteiktu medus garšu
Nu, sākam gatavot? Ņemam katliņu, liekam uz plīts, ieslēdzam to, pievienojam sviestu, cukuru un medu. Visas proporcijas es norādīšu raksta beigās. Visu šo masu mums vajag izkausēt – kad cukurs un medus ar sviestu ir izkusis, noņemam no plīts.
Pārbaudāt vai viss ir izkusis. Tieši šajā brīdī, kamēr masa vēl karsta, pievienojam vienu tējkaroti (bez kaudzītes) sodas un iemaisām. Redzat, kādu reakciju dod soda? Šādai reakcijai arī jābūt – masa piepūšas, sāk putoties. Tāpēc laicīgi izvēlaties katlu divas reizes lielāku, jo masa ļoti pacelsies.
Atsevišķā bļodā saputojam 2 olas, pievienojam šķipsniņu sāls un krējumu. Kā jau teicu – visas proporcijas būs raksta beigās, lai vieglāk saprotami un uzskatāmi. Samaisām. Kad viss ir sajaukts, pievienojam medus maisījumam. Visu kārtīgi iemaisām un tad pievienojam miltus, nepārtraukti maisot. Jāizveidojas šādai šķidrai mīklai – tai nevajadzētu būt biezai, tai jābūt šķidrai. Lūk, šādai.
Tad ņemam cepamo pannu, izklājam to ar cepamo papīru un izlejam visu mīklu uz pannas. Vienmērīgi izlīdzinām pa visu pannu, un liekam iepriekš uzkarsētā krāsnī – 200 grādi uz 15 minūtēm.
Kamēr biskvīts cepas, gatavojam krēmu. Es vienkārši paņēmu 250 gramus maskarpones, pievienoju 2 lielas, labas ēdamkarotes skābā krējuma un pūdercukuru – tik, cik jums garšo. Ja patīk salds – lieciet vairāk.
Kad biskvīts gatavs, tas jāiztin ārā karstā veidā – paskatieties, cik viegli tas noiet no papīra! Kamēr vēl karsts, sākam to uzmanīgi rullēt. Karstu. Sarullējam un, kā jau parasti, es ietinu to dvielī un atstāju šādi līdz pilnīgai atdzišanai.
Kad atdzisis, atritinām biskvītu, nogriežam nelīdzenos galus, un ņemam mūsu krēmu – vienkārši pārklājam visu virsmu ar krēmu kārtīgā slānī. Kad esam pārsmērējuši, atkal sarullējam ciešā ruletē.
Ar atlikušo krēmu pārklājam visu ruletes virspusi. Apkaisīšanai izmantoju nedaudz riekstu un tos nogrieztos biskvīta gabaliņus – vienkārši pārkaisīju virsū. Es vēl nedaudz izrotāju ar zemenēm – paskatieties, kāda skaistule sanāca!
Sastāvdaļas vienai porcijai:
60g sviesta
150 g medus
50 g cukura
1 tējkarote sodas (bez kaudzītes)
2 olas
170 g miltu
70 g krējuma
“Mēs no sirds pateicamies visiem!”: populārā pašmāju grupa “A-Europa” nāk klajā ar jaunumiem
Un kāds aromāts un garša – vienkārši fantastiski! Tiešām kā metriem gara rulete. Skaisti un, pats galvenais – ātri! Noteikti izmēģiniet, jo tā ir maigākā medus rulete kādu esmu ēdusi! Tieši tāpēc to iesaku un dalos receptē ar jums. Lai labi garšo un brīnišķīga jums diena 🙂