Meitene dalās piedzīvotajā, kamēr gulējusi komā

Kamēr 17 gadus vecā meitene bija komā, viņa redzēja sevi, lūkojamies uz mežiem, alām un Aļaskas savvaļas dzīvi. Nesen viņa vietnē youtube.com ievietoja video, kurā viņa dalās ar savu stāstu, ko nācies piedzīvot komas laikā – video jau ir vairāk nekā 500 000 skatījumu.

“Es nekad neesmu bijusi Aļaskā un neesmu arī izrādījusi nekādu interesi par Aļasku. Bet kaut kur manā prātā es turpināju doties uz Aļasku – tur bija priedes, čiekuri, un es skatījos uz pašu skaistāko ainavu, kādu biju redzējusi, malā staigāja mazs briedis,” viņa stāsta savā video.

Viņa arī atceras, ka viņai esot bijis auksti: “Atceros sevi tur sēžam un skatāmies uz pašu skaistāko ainavu stundām ilgi…tur bija nenormāli auksts, bet man bija vienalga.” Izrādās, ka viņai komas laikā tika veiktas ledus procedūras.

Ledus pakas bija daļa no ārstēšanas procesa, kuras ārsti izmantoja, lai samazinātu viņas ķermeņa temperatūru, lai ķermenis varētu cīnīties ar infekciju un atnest viņu atpakaļ šajā dzīvē.

Vēl Klēra saka, ka viņa bija lietas kursā par skaņām, kas viņai bija apkārt. “Visu, kas notiek reālajā pasaulē, tu to dzirdi, tu esi lietas kursā. Tu kaut kādā ziņā zini, kas notiek. Bet tas viss iet cauri dīvainam filtram…tas pārvēršas kaut kā citādāk, kamēr tas sasniedz tavu zemapziņu.”

Uzreiz pēc pamošanās no komas Klēra vēl aizvien nesaprasta, kas ir reāls un kas nē – vai tās nav tikai halucinācijas. “Es nevarēju atcerēties, kas ir bijis īsts un kas nē. Vienmēr, kad runāju par to, atceros kaut ko pavisam citu.”

Viņa cer, ka dalīšanās savā pieredzē palīdzēs cilvēkiem saprast, ar ko nākas saskarties cistiskās fibrozes un citu hronisku slimību slimniekiem.

“Tur ir pilnīgi cita pasaule,” saka Klēra, “Neviens par to īsti nerunā, bet tas ir stāsts par mirstošu personu, nevis slimu personu. Tā ir ļoti fascinējoša dzīve.”

Avots: www.womansday.com

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

  • <cite class="fn">ARTURS</cite>

    tas ir ar daudziem un kas līdzīgs notiek gulot un it sevišķi pāris sekundes oirms pamošanās. es gulēju un sapņoju ka virsū brauc mašīna un skaļi pīpina biju nobijies kad uzreiz pamodos sapratu ka mammas draugi piebrauca pie mājas taurēdami ar savu autoo. ar nesapratu kas neīsts un kas īsts. lol traki bet to pat bez komas izjust var

Leave a Comment