Šajā ēdienā apvienojas vārītas mēles maigums, ceptu sēņu garša un marinētu gurķu svaigums. Ja meklējat jaunu un interesantu salātu ideju, noteikti izmēģiniet šo recepti.
Sastāvdaļas
Cūkgaļas mēle – 2 gabali
Sēnes – 300 g
Sīpoli – 1
Olas – 4
Marinēti gurķi – 4
Majonēze – 150 g
Lauru lapa un pipari pēc garšas
Eļļa apcepšanai
Sāls un pipari pēc garšas
Pagatavošana
Vispirms cūkgaļas mēles rūpīgi noskalojiet zem tekoša ūdens. Uzkarsē tās lielā katlā uz vidējas uguns. Vāra apmēram 1,5 stundas, buljonam pievienojot vienu sīpolu, lauru lapu, sāli un piparus pēc garšas.
Kad mēles ir izvārītas, nekavējoties novietojiet tās zem auksta ūdens strūklas – tas palīdzēs viegli noņemt ādu. Pēc nomizošanas mēli sagriež kubiņos.
Sēnes rūpīgi noskalojiet un sagrieziet plānās šķēlītēs. Sīpolu smalki sagriež. Uzkarsē pannu ar nedaudz augu eļļas, apcep sīpolu, līdz tas kļūst zeltains, un tad pievieno sēnes. Visu kopā cep, līdz šķidrums ir iztvaikojis. Pievieno sāli un piparus pēc garšas.
Uzvāriet olas, atdzesējiet un nolobiet tās no čaumalas. Sarīvējiet uz smalkas rīves. Gurķus sagriež plānās šķēlītēs.
Salāti ar mēli un sēnēm vislabāk izskatās, ja tos veido slāņos, izmantojot kulinārijas riņķi. Tas piešķir ēdienam tīrību un ļauj katrai sastāvdaļai palikt savā vietā.
Pirmā kārta: liek kubiņos sagrieztu mēli, vienmērīgi izklāj un viegli sablīvē. Apsmērē ar plānu majonēzes kārtiņu. Otrais slānis: pievieno šķēlēs sagrieztus marinētus gurķus. Arī pārsmērē ar majonēzi.
Trešā kārta: izklāj ceptas sēnes un sīpolus, vienmērīgi izklājot pa virsmu. Arī šo kārtu pārklāj ar majonēzi. Pēdējais slānis: uz smalkas rīves sarīvē olas un uzmanīgi uzliek tās uz salātu virspuses.
Pirms pasniegšanas salātus var dekorēt ar svaigiem zaļumiem – pētersīļiem vai dillēm.