Mēlīšu salāti ar sēnēm “Klasika” – gardas uzkodas recepte

Šī recepte ir īsts atradums tiem, kuri vēlas dažādot savu svētku galdu vai vienkārši palutināt sevi ar kaut ko īpašu.

Ēdiena panākumu atslēga slēpjas tekstūru kontrastā – šeit satiekas neticami maigā cūkgaļas mēle, sātīgās, zeltaini ceptās sēnes un patīkami kraukšķīgie marinētie gurķīši. Ja jūsu ierastais salātu repertuārs ir kļuvis vienveidīgs, šis garšu salikums noteikti kļūs par jaunu favorītu.

Precīzas sastāvdaļas atradīsi raksat beigās!

Lasi arī: Kāpēc pēc 75 gadu vecuma es vairs neapciemoju tuviniekus (un neiesaku to arī jums): patiesība, par kuru nav pieņemts runāt

Mēles sagatavošana un pareiza apstrāde

Pirmais un svarīgākais solis ir mēles pareiza novārīšana. Rūpīgi noskalojiet cūkgaļas mēles zem tekoša ūdens. Lieciet tās katlā, pārlejiet ar ūdeni un uzvāriet. Kad ūdens sāk burbuļot, noputojiet to un pievienojiet veselu sīpolu, lauru lapu, sāli un piparu graudiņus – tas piešķirs gaļai patīkamu aromātu. Vāriet uz lēnas uguns apmēram 1,5 līdz 2 stundas, līdz mēle ir pilnīgi mīksta.

Svarīgs knifs: Tiklīdz mēles ir gatavas, uzreiz izņemiet tās no karstā buljona un ielieciet traukā ar ledusaukstu ūdeni. Temperatūras kontrasts ļaus jums pavisam viegli un ātri noņemt ādu. Kad mēle notīrīta, sagrieziet to vienādos, nelielos kubiņos.

 

Sēņu un pārējo sastāvdaļu sagatavošana

Kamēr mēle vārās vai dzesējas, ķerieties pie sēnēm. Noskalojiet tās, nosusiniet un sagrieziet plānās šķēlītēs. Sīpolu nomizojiet un smalki sakapājiet. Uzkarsējiet pannā nedaudz augu eļļas, vispirms apcepiet sīpolu, līdz tas kļūst caurspīdīgi zeltains, un tad pievienojiet sēnes. Turpiniet cept, līdz no pannas ir iztvaikojis viss liekais šķidrums un sēnes sāk skaisti brūnēt. Beigās pievienojiet sāli un piparus.

VIDEO:

Olas uzvāriet cieti (aptuveni 9–10 minūtes), atdzesējiet aukstā ūdenī un nolobiet. Sarīvējiet tās uz smalkas rīves, lai salātu virskārta būtu gaisīga. Marinētos gurķus sagrieziet nelielos kubiņos vai plānās skaidiņās, iepriekš nospiežot lieko sulu.

Salātu kārtošana pa slāņiem

Lai salāti izskatītos eleganti, kā labākajos restorānos, iesakām izmantot kulinārijas riņķi. Tas palīdzēs izveidot precīzas malas un izcelt katru sastāvdaļu.

Pirmā kārta: Trauka pamatnē lieciet sagriezto mēli. Vienmērīgi izlīdziniet un nedaudz piespiediet ar karoti. Pārklājiet ar plānu majonēzes sietiņu vai kārtiņu.

Otrā kārta: Virsū kārtojiet marinētos gurķus. To skābums lieliski līdzsvaros gaļas maigumu. Atkal uzklājiet nedaudz majonēzes.

Trešā kārta: Lieciet ceptās sēnes ar sīpoliem. Šis slānis piešķirs ēdienam bagātīgu aromātu. Arī šo kārtu pārsmērējiet ar majonēzi.

Ceturtā kārta: Noslēgumā bagātīgi pārkaisiet salātus ar sarīvētajām olām. Dariet to uzmanīgi, lai slānis paliktu pūkains.

 

Servēšana un nobeigums

Pirms pasniegšanas ieteicams salātus vismaz uz 30 minūtēm ievietot ledusskapī, lai slāņi “savilktos”. Pirms celšanas galdā uzmanīgi noņemiet kulinārijas riņķi un dekorējiet virspusi ar svaigiem pētersīļiem, dillēm vai pat kādu granātābola sēkliņu košumam.

 

 

Nepieciešamās sastāvdaļas

Lai pagatavotu šos sātīgos salātus, jums būs nepieciešami šādi produkti:

Cūkgaļas mēle: 2 vidēja izmēra gabali

Svaigas sēnes (piemēram, šampinjoni): 300 g

Sīpols: 1 gabals (lielāks)

Vistas olas: 4 gabali

Marinēti gurķi: 4 gabali (vidēji)

Majonēze: aptuveni 150 g (izvēlieties kvalitatīvu un biezu)

Garšvielas vārīšanai: lauru lapa, smaržīgie pipari, sāls pēc garšas

Eļļa: cepšanai (neitrālas garšas)

Sāls un malti pipari: pievienošanai slāņos