Mēness kalendārs dārzkopjiem nedēļai no 29. jūlija līdz 4. augustam: lietas, kas ir obligāti jādara

Tuvojas jūlija pēdējās dienas, kuras nomaina augusta mēneša pirmās dienas, un šis ir laiks, kad dārzkopjiem jāatloka piedurknes, jo darba ir patiešām daudz.

Kad sākas vasaras otrā puses, tas ir karstākais laiks dārzkopjiem un dārzniekiem. Efektīvāk tikt galā ar veicamajiem uzdevumiem var palīdzēt Mēness kalendārs dārzniekiem.

Jo īpaši tas jums pateiks, kādi darbi laika posmā no 29. jūlija līdz 4. augustam noteikti būtu jāveic, bet no kuriem labāk atturēties.

Pirmdien, 29. jūlijā ieteicams pabarot tādas daudzgadīgās puķes kā peonijas, īrisus, lilijas, dālijas, gladiolas utt. Jūlija izskaņā puķēm bieži vien nepieciešams papildus mēslojums, lai veicinātu veselīgu augšanu un ziedēšanu līdz sezonas beigām.

Puķēm šajā laikā ir svarīgs kālijs, kas veicina ziedēšanu un palīdz stiprināt augu pret stresu un slimībām. Izvēlies mēslojumus, kas satur augstu kālija saturu, piemēram, 10-10-20 (N-P-K) vai 5-5-30. Fosfors ir svarīgs ziedu attīstībai un sakņu sistēmas stiprināšanai. Mēslojumi ar augstu fosfora saturu, piemēram, 10-20-10 vai 15-30-15, var palīdzēt stimulēt ziedēšanu.

Ja vēlies izmantot organisko mēslojumu, tādi produkti kā komposts, vistas mēsli vai zivju emulsija var būt lieliska izvēle. Tie nodrošina ne tikai makroelementus (slāpeklis, fosfors, kālijs), bet arī mikroelementus un organiskās vielas, kas uzlabo augsnes veselību.

30.jūlijā Mēness kalendārs iesaka veltīt laiku, lai pretotos augsnes kaitēkļiem, tostarp kurmjiem. Var veikt augsnes pārrakšanu.

31.jūlijs ir labvēlīga daudzgadīgo dārza puķu un istabas augu barošanai, kā arī zemeņu atbrīvošanai no “ūsiņām”.

Lasi vēl: Kā noteikt augsnes tipu savā dārzā un kā to laistīt: ja to nedarīsiet, viss darbs būs veltīgs

1.augustā ieteicams veikt tieši tos pašus darbus kā iepriekš, kā arī diena ideāli piemērota nezāļu ravēšanu.

2.augustā turpiniet barot augus, bet līdzās tam aplaistiet vai mulčējiet augsni, novāciet dārzeņu, augļu un ogu ražu.

3.augustā būs lietderīgi strādāt pie augu apstrādes pret slimībām un kaitēkļiem. Pieredzējuši dārzkopji tiem kultūraugiem, kas ražo augļus, iesaka izmantot biopreparātus.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 67%

0%

Bet 4. augustā augus netraucējiet. Vislabāk šajā dienā ir plānot turpmākos stādījumus.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment