Mēness sējas kalendārs 2024. gada janvārim: ko un kad stādīt uz palodzes

16.-17. janvāris – var stādīt sīpolus, ķiplokus, pētersīļus, spinātus, asos piparus. Siltumnīcā var stādīt pupiņu un tomātu stādus. Dienas nav labvēlīgas citu augu audzēšanai.

18.-19. janvāris ir ļoti ražīgas dienas. Visi iestādītie augi labi iesakņosies un sniegs bagātīgu ražu.

20.-22. janvārī – siltumnīcā var sēt fenheli, dilles, pupas un lēcas. Pie plusa temperatūras – stādiet krūmus un augļu kokus. Varat arī uzirdināt augsni un izravēt nezāles. Nav ieteicams laistīt, pārstādīt un apgriezt augus.

23.-24. janvāris – ļoti auglīgas dienas jebkuram darbam ar augiem. Siltumnīcā un uz palodzes var stādīt jebkādus augus. Zem plēves seguma var stādīt tomātus, papriku, baklažānus, patisonus, ķirbjus, saldos un asos piparus, pupiņas, zirņus. Puķu dobē var sēt dālijas. Nedrīkst lietot minerālmēslus, kā arī apgriezt kokus (brūces ilgi sadzīst).

25.-26. janvāris – Pilnmēness dienas. Mēness sējas kalendārs janvārī neiesaka strādāt ar augiem.

27.-29. janvāris – var stādīt un pārstādīt sīpolu augus un puķes. Labas dienas jebkuru puķu un ziedošu krūmu stādīšanai, barojošu stādu un komposta sagatavošanai. Ir atļauta piebarošana ar organisko mēslojumu.

30.-31. janvāris – ļoti labas dienas redīsu, sīpolu, pastinaku, burkānu, rāceņu, kartupeļu, biešu un ķiploku sējai apsildāmās siltumnīcās. Var mēslot, rakt un mulčēt augsni, veikt sniega aizturēšanu, pārstādīt istabas puķes. Nav ieteicams ievainot augu saknes.

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment