Mēs atbrīvojamies no smakas un samazinām gatavošanas laiku no 1 stundas līdz 15 minūtēm: es jums pastāstīšu par biešu gatavošanas metodi (ātri, garšīgi un sulīgi)

Bietes ir nenovērtētākais un vieglāk pieejamais dārzenis, kas cilvēka organismam ir vienkārši neaizstājams uzturvielu un mikroelementu avots.

Un, ja pamanāt, ka, tikai reizēm sāc runāt par bietēm, tad pat pieredzējušām mājsaimniecēm atmiņā paliks pāris salāti ar šī dārzeņa “iestrādāšanu”, kā arī, protams, borščs. Un tas ir gandrīz viss – arsenāls ir izsmelts.

Labi, saruna nav par ēdienu skaitu, kuros izmanto bietes. Un ne par gatavošanas receptēm.

Bietes ir lielisks palīgs šajā darbā.

Biešu ieguvumi un kaitējums

Papildus mūsdienu pētījumiem, kas arvien vairāk atklāj biešu ieguvumus un kaitējumu, mēs varam teikt, ka ir veseli gadsimti (vai pat tūkstošgades) šī produkta izmantošanai “praksē”.

Tieši mūsu senči nāca klajā ar ideju cept, sautēt bietes, kā arī dzert biešu sulu un pat gatavot biešu kvasu. Turklāt bieži vien tieši medicī***kiem nolūkiem.

Šī sakņu dārzeņa “iekšējais” sastāvs ir milzīgs minerālvielu un vitamīnu komplekts. Tajā pašā laikā biešu unikālā īpašība ir tā, ka tās ir izturīgākas pret termisko apstrādi, salīdzinot ar citiem dārzeņiem, jo, pat ilgstoši vārot, lielākā daļa labvēlīgo mikroelementu tomēr nonāks organismā.

Maģiskā kaitējuma pazīmes: kā ātri noteikt, ka esat nolādēts vai uz jums ir uzlikta ļaunā acs

Ja ņem 100 gramus parasto biešu, tad šajā masā atradīsi 0,1 gramu tauku, 1,3 gramus olbaltumvielu, 8,8 gramus ogļhidrātu ar kopējo enerģētisko vērtību tikai 43 kilokalorijas.

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment