Mēs atbrīvojamies no smakas un samazinām gatavošanas laiku no 1 stundas līdz 15 minūtēm: es jums pastāstīšu par biešu gatavošanas metodi (ātri, garšīgi un sulīgi)

Īpaša gatavošanas metode

Kā jau teicu iepriekš, tieši bietes gatavošanas procesā saglabā vislielāko uzturvielu daudzumu.

Lai ātri un pareizi pagatavotu bietes un neciestu no nepatīkamas smakas, jāizvēlas vidēja izmēra sakņu dārzeņi. Nav nepieciešams noņemt mizu – tā bietes vislabāk saglabā savu sulu. Jo īpaši mēs nepieskaramies “astei”. Jums vienkārši rūpīgi jānomazgā sakņu dārzeņi, lai izvairītos no nepatīkamām sekām, kas saistītas ar sliktu gatavošanas higiēnu.

Vispirms uzkarsē ūdeni līdz vārīšanās temperatūrai. Un jau verdošā ūdenī, samazinot siltumu līdz zemam līmenim, mēs nolaižam sagatavotos sakņu dārzeņus.

Galvenais noslēpums, kā atbrīvoties no nepatīkamās smakas, ir iemest traukā maizes garoziņu pēc 2-3 minūšu gatavošanas. Tieši maizes garoza (vēlams melnā šķirne) ir lielisks veids, kā aizsegt ļoti specifisko aromātu, kas rodas, gatavojot attiecīgo produktu.

Tad atskaitām vēl 15-20 minūtes, pārbaudām gatavību un, ja sakņu dārzenis ir pietiekami mīksts, pieskaroties ar galda piederumiem, pārejam pie nākamā posma.

Tikko pagatavotais produkts uz 2-3 minūtēm jāievieto aukstā ūdenī, lai miza “atpaliktu” no galvenā mīkstuma un attīrītos visefektīvāk.

Lasi vel: Vai zirņu putra ir kolhoza ēdiens? Nē, nav kauns restorānā pasniegt putru pēc šīs receptes

Tas arī viss – dārzeni var nosūtīt uz galamērķi. Visbiežāk – salātos.

Un, protams, nepārspīlējiet ar majonēzi. Nelielos daudzumos šis produkts ir salīdzinoši drošs. Bet, ja jūs pārspīlēsiet, jūs varat “apēst tualetes papīru” (tā viņi saka). Tomēr tas nozīmēs arī to, ka veselīgs ēdiens, kas papildināts ar majonēzi, ir pārgājis uz “tumšo pusi”.

Starp citu, ja ūdens vārīšana jums ir ilgstošs darbs (vai ja plīts ir aizņemta, gatavojoties lielām brīvdienām), varat iztikt ar mikroviļņu krāsni, lai pagatavotu bietes. Lai to izdarītu, jums jāņem vidēja izmēra bietes, tās rūpīgi jānomazgā, jāievieto plastmasas maisiņā (neaizmirstiet tās caurdurt) un pēc tam mikroviļņu krāsnī jāieslēdz cepšanas režīms uz 25 minūtēm.

Lasi vēl: Nekad nemetiet pelmeņus verdošā ūdenī – mēs visi tos gatavojam nepareizi

Tādējādi nepilnas pusstundas laikā jūsu rīcībā būs pilnībā sagatavots auglis, kas var nodrošināt organisma ikdienas vajadzību pēc daudziem mikroelementiem un vitamīniem. Un tajā pašā laikā nestāvi galda galvgalī, bet esi tikai pieticīga sastāvdaļa kādā no salātiem.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment