Mēs mierīgi ejam garām un pat neiedomājamies, ka šo augu var ēst

Ganu plikstiņš. Šis augs ir ļoti īslaicīgs. Vasaras laikā ganu plikstiņš dod sēklas vismaz divas reizes. Tai ziedēšanai nepieciešama gara diena. Ganu plikstiņš tā tika nosaukta Senajā Romā – tās augļi izskatās kā maiss, kas augšpusē sasiets ar auklu.

Un sēklas šajā maisiņā ir plakanas un apaļas kā monētas. Vairākās valstīs ganu plikstiņš pazīstams galvenokārt kā ārstnie***as augs. To lieto ne tikai šeit, bet ir iekļauts arī Nīderlandes, Vācijas un Dienvidslāvijas farmakopejās.  Izvilkums no ganu plikstiņa izmanto pie ļoti daudzām slim***m, diagnozēm. Šīs augs tiešām ir ļoti svarīgs un noderīgs.

Lasi vēl: Būs tomātu jūra: 2 mēslošanas līdzekļi tomātiem jūlijā un augustā padarīs augļus saldākus un sulīgākus (to būs daudz, spaiņu nepietiks)

Cilvēki šo augu sauc vairākos nosaukumos- ganu maiss, ganu maks, ganu somiņa, utt.

Kā redzat, augs nekādā gadījumā nav bezjēdzīgs, tomēr atgriezīsimies pie tā izmantošanas pārtikā. Ganu maisa lapas ēd neapstrādātas salātos, vāra zupās un borščā,  liek pie sālītiem gurķiem, utt.

Interesanti, ka ganu maku kā dārzeni plaši izmanto ķīniešu virtuvē, turklāt ķīnieši to atveda uz Taivānu, kur to audzē kā spinātu augu.

Un mēs mierīgi ejam garām. un mēs pat neiedomājamies, ka šo augu var ēst.

Fiksā kabaču uzkoda 10 minūtēs, bez cepšanas. Vīrs un bērni slavē un prasa papildporciju

Tikmēr mūsu ganu maku krājumi ir neierobežoti, diez vai ir iespējams izstaigāt kādu ciematu vai pat pilsētu, to neredzot.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment