Meta un Apple runā par iespējamo sadarbību mākslīgā intelekta jomā

Facebook mātesuzņēmums Meta Platforms ir apspriedis sava ģeneratīvā mākslīgā intelekta modeļa integrēšanu Apple  nesen izziņotajā mākslīgā intelekta sistēmā iPhone tālruņiem, svētdien ziņoja Wall Street Journal.

Šis solis tiek veikts, jo Apple plāno savās ierīcēs pievienot citu AI uzņēmumu tehnoloģijas, ņemot vērā ziņojumus, ka tā apspriež potenciālu sadarbību ar Alphabet piederošo Google.

Paredzams, ka iPhone ražotājs apspriedīs arī partnerattiecības ar citiem mākslīgā intelekta uzņēmumiem dažādos reģionos, piemēram, Ķīnā, kur Microsoft  OpenAI tērzēšanas robots ChatGPT ir aizliegts.

Mākslīgā intelekta jaunuzņēmums Anthropic ir apspriedies ar Apple, lai ieviestu savu ģeneratīvo mākslīgo intelektu Apple Intelligence, ziņo Journal, atsaucoties uz personām, kas ir iepazinušās ar šo jautājumu.

 

Diskusijas nav pabeigtas un var izjukt, ziņoja Journal, piebilstot, ka darījumi ar Apple palīdzētu mākslīgā intelekta uzņēmumiem iegūt plašāku savu produktu izplatību.

Potenciālā finansiālā ieguvuma apmērs nav skaidrs, taču sarunās tika runāts par to, ka mākslīgā intelekta uzņēmumi pārdotu savu pakalpojumu  abonementus ar Apple Intelligence starpniecību, teikts ziņojumā.

Mākslīgā intelekta meklēšanas jaunuzņēmums Perplexity arī ir diskutējis ar Apple par savas ģeneratīvā mākslīgā intelekta tehnoloģijas ieviešanu Apple Intelligence.

Šomēnes Apple paziņoja par ilgi gaidīto mākslīgā intelekta stratēģiju, norādot, ka tā integrēs jauno Apple Intelligence tehnoloģiju savā lietotņu komplektā, tostarp Siri, un ieviesīs ChatGPT savās ierīcēs, vienlaikus norādot, ka tā plāno atšķirties no konkurentiem Microsoft un Google, izvirzot privātumu par savu funkciju “galveno elementu”.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment