Meteo Latvia laika ziņu speciālists publiskojis pilsētas, kurās ir iestājies meteoroloģiskais rudens un kurās vēl ir vasaras cienīgi apstākļi

Norvēģijas Meteoroloģijas institūts prognozē, ka Baltijas valstīs vidējā trīs mēnešu gaisa temperatūra oktobrī, novembrī un decembrī būs klimatiskās normas robežās, taču nav izslēgtas pēkšņas temperatūras anomālijas.

Lai gan aprēķini rāda, ka vidējā trīs mēnešu gaisa temperatūra būs normas robežās, tas nenozīmē, ka kāds no mēnešiem nevarētu būt aukstāks vai siltāks par normu. Turklāt iespējamas pēkšņas un īslaicīgas temperatūras anomālijas.

Prognozes liecina, ka brīvdienās laiks kļūs vēsāks un noslēgsies meteoroloģiskā vasara.

Gan ceturtdien, gan piektdien daudzviet iespējami īslaicīgi nokrišņi, vietām arī pērkona negaiss. Naktīs minimālā temperatūra būs robežās no 9 līdz 16 grādiem, bet dienas laikā gaiss sasils līdz 16…21 grādam.

Vējš būs brāzmains, ceturtdien pūtīs no dienvidaustrumiem un dienvidiem, bet piektdien no dienvidrietumiem, piekrastē vēja brāzmas sasniegs 15–20 metrus sekundē.

Lasi vēl: Pārklātas ar zelta vilni: zvaigžņu zīmes, kas no 26. septembra piesaistīs bagātību kā magnēts

No brīvdienām sestdien gaidāms lietaināks laiks, savukārt svētdiena būs saulaināka, taču vēsāka.

Sestdien daudzviet iespējams lietus un brāzmains vējš, kļūs vēsāks, un maksimālā temperatūra būs 14…18 grādi.

Svētdiena būs saulaināka, lielākajā valsts daļā bez nokrišņiem, arī vējš kļūs lēnāks, taču temperatūra turpinās pazemināties. Naktī tā noslīdēs līdz 4…9 grādiem, piekrastē līdz 10…13 grādiem, bet dienā temperatūra nepārsniegs 11…15 grādus.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment